June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

10 grootste digitale marketingtrends in de Filippijnen voor 2022

Met meer dan 76 miljoen Internetgebruikers, de Filippijnen behoort tot de frontlinie van digitale economieën in Zuidoost-Azië. Enquêtes tonen aan dat de digitale marketingindustrie in het land de komende jaren waarschijnlijk exponentieel zal groeien.

Een factor voor zo’n bloeiende digitale industrie is de groeiende afhankelijkheid van Filippino’s van technologie om dagelijkse transacties uit te voeren. Logischerwijs komt dit door het gemak en de efficiëntie die technologie met zich meebrengt. Voeg daarbij het feit dat de COVID-19-pandemie het gebruik van technologische apparaten en sociale-mediaplatforms in verschillende sectoren heeft versneld.

Voor u als ondernemer biedt dit veelbelovende mogelijkheden om uw klantenbestand uit te breiden en de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten. Maar om beter te kunnen concurreren in de markt, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche. Hiermee kunt u uw marketingstrategieën afstemmen op de huidige vraag.

In dit artikel gaan we in op enkele van de grootste digitale marketingtrends in de Filippijnen in 2022. Lees verder om meer te weten te komen!

Het digitale marketinglandschap in de Filippijnen

Digitale marketing in de Filippijnen is een bloeiende industrie. Volgens een onderzoek nemen de advertentie-uitgaven in het land voortdurend toe jaarlijkse groei van 9,7%. Tegen 2025 zal de e-commercesector van het land naar verwachting de moeite waard zijn $ 10 miljard.

Deze cijfers worden gevoed door het groeiende aantal Filippino’s dat online winkelt en verkoopt. Op basis van een enquête, een op de vier Filippino’s bladeren door live verkopen op sociale media. Het aantal online bedrijven dat zich met de detailhandel bezighoudt, nam eveneens toe van 70% tot 80,2%.

Uit gegevens blijkt ook dat de zoekvolumes voor zoekopdrachten met betrekking tot verkopers en verkopers blijven stijgen tot 18 keer hoger dan in de voorgaande jaren. Dit wordt ondersteund door verdere onderzoeken waaruit blijkt dat gemiddeld 65% van de Filippino’s gebruikt hun smartphone om te winkelen.

10 grootste digitale marketingtrends in de Filippijnen voor 2022

Het vermogen van uw bedrijf om de marketingtrends bij te houden, stelt u in staat uw klantbetrokkenheid te verbeteren en de concurrentie voor te blijven. Hier zijn een paar toonaangevende trends waar u rekening mee kunt houden om u op weg te helpen.

1. Meer Filippino’s winkelen op sociale-mediaplatforms

Vanaf januari 2022 zijn er: 92,05 miljoen gebruikers van sociale media in de Filippijnen, of 82,4 procent van de totale bevolking. De meerderheid van deze gebruikers besteden een deel van hun tijd aan online winkelen. Alleen al in 2021 62,5% van de Filippino’s een product of dienst online hebt gekocht.

Door gebruik te maken van sociale media en andere digitale marketingkanalen, kunt u uw merkbekendheid beter vergroten. Het is een strategische manier om uw marktbereik te vergroten, omdat u de verschillende functies die sociale media te bieden heeft, maximaliseert.

2. Influencer-marketing blijft invloed uitoefenen op Filippijnse shoppers

De meeste Filippijnse shoppers laten zich leiden door aanbevelingen van influencers bij het kopen van producten. In een onderzoek dat de impact van influencer marketing op de aankoopbeslissingen van Filippijnse consumenten analyseerde, toonden de resultaten aan dat ongeveer 70% van de respondenten heeft een product gekocht omdat het werd aanbevolen door een influencer. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan overtuigd te zijn door de getuigenis van de influencer.

Door samen te werken met een influencer kunt u het vertrouwen van de klant opbouwen en uw doelmarkt effectief bereiken. Het stelt u ook in staat om hun publiek aan te boren, waardoor u uw klantenbestand kunt uitbreiden.

3. Meer nadruk op gegevensprivacy

Er is een groeiende bezorgdheid over gegevensprivacy, vooral op het gebied van sociale media, waar persoonlijke informatie vaak van gebruikers wordt gevraagd en vaak wordt gedeeld. De Filipijnen hebben de afgelopen jaren nauwlettend toegezien op de uitvoering van de Wet op de gegevensbescherming om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie wordt beschermd en vertrouwelijk wordt gehouden bij transacties die de verwerking van persoonsgegevens vereisen.

Als reactie op de roep om betere online bescherming van gegevensprivacy, moet u opnieuw evalueren hoe goed u bent uitgerust met het beschermen van consumentengegevens. U moet ook opnieuw beoordelen hoe transparant u bent met de genomen maatregelen. Onthoud dat een klant die uw bedrijf vertrouwt, hoogstwaarschijnlijk terugkomt voor een tweede – en mogelijk derde – aankoop.

4. Toegenomen voorkeur voor korte inhoud

Gebruikers van sociale media worden elke dag blootgesteld aan een biljoen inhoud. Als zodanig is het van cruciaal belang om uw merkwaarde zo snel mogelijk te leveren en te benadrukken. Idealiter zouden je video’s niet langer dan 60 seconden moeten zijn. Voor blogposts en e-mails mogen ze minder dan 1.200 woorden lang zijn.

Hoewel er geen universele regel is als het gaat om de ‘beste lengte’ van inhoud, is inhoud in korte vorm de juiste keuze als u direct de aandacht van uw publiek wilt trekken. Gegevens laten zien dat kortere inhoud kijkers beter geboeid houdt. Hoe langer de inhoud, hoe minder mensen het afmaken en hoe eerder ze loslaten.

5. Groeiende vraag van consumenten naar audiocontent

Filippino’s zijn groot in audio-inhoud. Met ongeveer 31 miljoen podcast-luisteraars zijn de Filippijnen de zesde snelst groeiende podcastmarkt in de wereld. Het heeft ook de grootste podcastpubliek in Azië.

Volgens een onderzoek, consumptie van podcasts in de Filipijnen verdubbeld van maart 2020 tot maart 2021. Vooral Gen Z Filippino’s hebben tussen het eerste kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 aanzienlijk meer tijd besteed aan het luisteren naar podcasts. 534%.

Of je nu je eigen podcast wilt starten of een aflevering wilt sponsoren, zorg ervoor dat je doelstellingen overeenkomen met je bedrijfswaarden om een ​​consistent merkimago op alle kanalen te garanderen. Nauwe samenwerking tussen merk en maker speelt ook een sleutelrol bij het bereiken van de gewenste resultaten.

6. Meer focus op lokale SEO

De uitdrukking “Filippino’s gaan niet online, ze leven online” is niet voor niets bedacht. Met internetpenetratie op 68% aan het begin van 2022, van 48% in 2016, passen Filippino’s zich sneller dan ooit aan de digitale technologie aan.

Het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie in 2020 zag de meeste Google-bezoeken in het land met 1,05 miljard per maand, waarvan 53,8 miljoen unieke bezoekers. Nu we het post-pandemische tijdperk ingaan, zijn deze cijfers: zal naar verwachting toenemen.

Als ondernemer weet je dat het een uitdaging kan zijn om klanten van ver weg aan te trekken. Consumenten kopen liever bij bedrijven die dichtbij en gunstig in de buurt zijn gevestigd. Hoewel dit een uitdaging vormt, zijn er strategieën die u kunt implementeren om het probleem aan te pakken, zoals het integreren van lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO) in uw marketinginspanningen.

Door lokale SEO in uw marketingplan op te nemen, kunt u meer klanten en prospects bereiken, de zichtbaarheid van uw merk vergroten en verkeer naar uw site genereren. Door lokaal relevante inhoud en zoekwoorden te gebruiken, kunt u uw Google-bedrijfsprofiel en lokale citaties verbeteren, waardoor u hoger in de lokale zoekresultaten komt.

7. Toegenomen gebruik van mobiele apps

Filippino’s behoren tot de meest actieve mobiele internetgebruikers in de regio Azië-Pacific. Volgens een vragenlijstbesteden Filippino’s ongeveer 354 minuten per dag aan online activiteiten zoals winkelen, digitale banktransacties verwerken, games spelen, naar muziekstreamingdiensten luisteren en video’s bekijken.

Toepassingen voor sociale netwerken domineren consequent de markt voor mobiele apps in het land, met Facebook neemt het voortouw. Ondanks de lage internetsnelheid is het gebruik van mobiele applicaties in het land nog steeds voortdurend toenemend. Om betalingstransacties te vergemakkelijken, promoot de Filippijnse overheid het gebruik van apps bij het verwerken van financiële transacties in het land via de Wet Nationale Betalingssystemen.

Kopers zijn altijd op zoek naar manieren om de stappen naar een transactie te verkorten, en dat zou u ook moeten doen. Gezien het gemak en de flexibiliteit die mobiele apps bieden, kunnen we alleen maar verwachten dat ze populairder worden, vooral onder Filippino’s die eigenlijk alles op hun telefoon doen – van rekeningen betalen en winkelen tot contact maken met vrienden en geliefden en naar podcasts luisteren.

8. Integratie van sociale media in e-commerce

De Filipijnen behoort tot de top 15 van landen in Zuidoost-Azië met het grootste aantal gebruikers van social commerce.

De afgelopen jaren is de e-commercemarkt van het land gestaag gegroeid. In 2020 werd de e-commerce transactie in de Filipijnen getaxeerd op Php 229,8 miljard of 4,3 miljard dollar. Tegen het einde van 2022 voorspellen experts dat het marktvolume meer dan Php 74 miljard of US $ 1.412 miljard.

Evenzo wordt verwacht dat het aantal gebruikers van social commerce-platforms tegen 2025 55,8 miljoen gebruikers zal bereiken. De gebruikerspenetratie zal tegen het einde van 2022 ook 42% bereiken en tegen 2025 toenemen tot 47,8%.

E-commerce biedt consumenten het gemak van het kopen van producten en zelfs het gebruik van diensten. Dit is een van de redenen waarom het een is geworden primair platform voor bedrijven in het land om potentiële klanten te bereiken.

Door van deze trend te profiteren, kunt u uw klanten directer op de markt brengen en meer prospects bereiken. Social-mediaplatforms zoals Facebook en Instagram bevatten nu functies die de winkelervaring van gebruikers verbeteren, waardoor u uw klantenservice kunt verbeteren.

9. Meer gebruik van UGC om klantbetrokkenheid te stimuleren

De pandemie bracht de makers van inhoud bij gebruikers van sociale media over de hele wereld naar voren, en Filippino’s zijn geen uitzondering. Vanaf begin 2022zijn er 35,96 miljoen TikTok-gebruikers in de Filippijnen, 18,65 miljoen Instagram-gebruikers en 56,50 miljoen YouTube-gebruikers.

Door video’s, afbeeldingen, recensies en andere vormen van digitale inhoud op sociale media te maken en te publiceren, dragen deze netizens bij aan de toenemende statistieken van door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) in het land.

UGC biedt een unieke kans voor uw bedrijf om samen te werken met uw klanten. Overweeg contact op te nemen met degenen die uw producten of services in berichten hebben getagd en toestemming te vragen om hun inhoud op uw merkpagina te delen. Dit is een geweldige manier om toegang te krijgen tot nieuwe inhoud, omdat u uw klanten aanmoedigt om meer met uw merk in contact te komen.

10. Groeiende vraag naar hybride ervaringen

De hybride ervaring combineert elementen van zowel persoonlijke als e-commerce winkelervaringen. Gezien hoe Filippino’s zich snel aanpassen aan technologie – en hun toenemende afhankelijkheid van digitale apparaten – is het niet verwonderlijk dat Pinoy-shoppers hybride ervaringen zoeken en eisen als het gaat om het kopen van producten en het gebruik van diensten.

Experts verwachten dat de Filippijnse retailscene zich zal blijven ontwikkelen tot een hybride van online en offline winkelen, waarbij fysieke winkels worden aangevuld met online platforms. Hierbij is het verstandig om online inspanningen te integreren in je marketingstrategie. Live online interacties hebben bijvoorbeeld waarde bij het uitbreiden van marktkansen en het ondersteunen van bedrijfsgroei.

Een digitale blik op de toekomst houden

De ontluikende e-commercemarkt van de Filippijnen biedt bedrijven veelbelovende kansen om hun klantenbestand uit te breiden en hun naamsbekendheid te vergroten. Onthoud bij het ontwikkelen van strategieën om het Filippijnse publiek te veroveren, dat het kennen van de nieuwste digitale marketingtrends en -ontwikkelingen in het land u zal helpen om voorop te blijven lopen.

Als u uw bedrijf wilt laten groeien, heeft Spiralytics een pool van digitale marketingexperts die u kunnen helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze contentmarketingdiensten!