June 10, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

4 kaders voor contentmarketing om structuur aan uw strategie toe te voegen

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht van contentmarketing te zien: als u onder andere de juiste artikelen, video’s, podcasts en rapporten maakt, zullen potentiële klanten deze vinden en hun weg naar uw website vinden om te kopen.

Als het goed wordt gedaan, kan contentmarketing een bedrijf helpen leads binnen te halen, verkopen te sluiten en tegelijkertijd geld te besparen.

De uitdaging waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd, is echter om het idee van contentmarketing om te zetten in een daadwerkelijke strategie die herhaalbaar en effectief is.

Dus, wat gebeurt er als je een doel hebt, maar geen strategie?

Veel bedrijven gaan aan de slag met contentmarketing en verliezen snel hun momentum, niet zeker over welke onderwerpen ze moeten behandelen en waar hun doelgroep eigenlijk naar op zoek is.

Zie het als een goede voornemen voor het nieuwe jaar. Je hebt een doel: in vorm komen. Maar je hebt een strategie nodig – een manier om daar te komen. Dus je sluit je aan bij een sportschool en stapt op een loopband.

Overal in het land lopen de sportscholen in januari vol, vol met mensen die voluit gaan voor hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar wat gebeurt er in februari? Sportscholen lijken weer op spooksteden.

Want als je begint zonder een plan, weet je niet echt waar je moet beginnen – en weet je niet hoe je je moet voorbereiden op succes op de lange termijn.

Voer kaders voor contentmarketing in.

Net als een trainingsplan of een opleiding, geeft een contentmarketingkader je structuur en begeleiding, zodat je een contentmarketingstrategie kunt ontwikkelen die gekwalificeerd verkeer genereert, leads genereert en deals op lange termijn kan sluiten.

Hieronder behandel ik:

  • Waarom je een contentmarketingkader nodig hebt
  • Overzichten van enkele frameworks om uit te kiezen
  • Een herinnering aan waar je altijd inspiratie voor contentmarketing kunt vinden

Gratis cursus: ze vragen, jij beantwoordt de grondbeginselen met Marcus Sheridan

Waarom je een contentmarketingkader nodig hebt

Het primaire doel van uw contentmarketing moet zijn om inhoud te leveren die uw klanten opleidt.

Uw potentiële kopers zijn er. Ze typen vragen in Google. Ze scrollen door sociale media. Ze zijn misschien nog niet op de hoogte van u of wat u verkoopt, maar met de juiste contentstrategie kunt u uw boodschap op het juiste moment voor hen neerzetten.

Om relevante, waardevolle en boeiende inhoud te produceren, moet u weten:

  • wat ze zoeken.
  • waar ze mee worstelen.
  • wat ze zoeken.

Je wilt niet dat je team zomaar dingen op het web gooit, in de hoop dat het blijft plakken. Een inhoudskader kan helpen om onderwerpen bloot te leggen en u op het goede spoor te houden.

Als je er voor de lange termijn in zit – en onthoud dat contentmarketing een lang spel is – kan een raamwerk het plan zijn dat je daar zal brengen.

Vind het raamwerk dat voor u werkt

Nu, in volledige openheid, moet ik vermelden dat we bij IMPACT klanten door een bepaald verkoop- en marketingraamwerk leiden, genaamd They Ask, You Answer.

Het is een van de onderstaande. They Ask, You Answer is door duizenden bedrijven over de hele wereld gebruikt om meer bezoekers te trekken, leads te genereren en de sluitingspercentages te verbeteren.

Maar dit is geen verkooppraatje voor het raamwerk dat we prediken. Dit artikel is eerder bedoeld om jou en je team toe te rusten om een ​​succesvolle contentmarketingstrategie op te bouwen. Een framework helpt je daarbij – of je nu They Ask, You Answer of een andere gebruikt.

4 contentmarketingkaders om uw strategie te structureren en te sturen

Laten we daarmee in een aantal nuttige kaders duiken die u kunt gebruiken om inhoud te maken die resoneert met uw publiek.

Misschien vindt u er een die perfect voor u is – of u kunt aspecten van elk nemen en ze samenvoegen om te krijgen wat u nodig heeft.

1. Het egelconcept

Iedereen die bekend is met Het beroemde boek van Jim Collin, Goed naar geweldig, zal dit kader onmiddellijk herkennen.

Het idee van het egelconcept is om dat ene ding te vinden waar je echt goed in bent en daar al je aandacht op te richten. Zoals het gezegde luidt: probeer geen manusje van alles te zijn. Wees in plaats daarvan een meester van één.

Dus, hoe is dit van toepassing op contentmarketing?

David Fallarme van Buffer legt het uit met deze handige afbeeldingen.

Ten eerste, hier is het egelconcept zelf:

egel concept

Het is het klassieke Venn-diagram. Als je de plaats kunt vinden waar? waar je gepassioneerd over bent, wat drijft uw economische motor?en waar je de beste van de wereld in kunt zijn overlap, je hebt je egel gevonden – precies wat je beter kunt doen dan de rest.

Zo past het Buffer-team het egelconcept toe op contentmarketing:

egel concept contentmarketing

Dus in plaats van te schrijven over een breed scala aan onderwerpen die alleen zijdelings aansluiten bij uw kernactiviteiten, kunt u zich concentreren op onderwerpen die:

  • Je schrijft graag over
  • Je hebt inzicht en informatie over:
  • Leid leads naar uw bedrijf

Op die manier is het verkeer dat naar uw site komt, eigenlijk goed geschikt voor uw aanbod. Dit klinkt voor de hand liggend, maar veel merken laten simpelweg de kansen liggen om zich in veelbelovende niches te verdiepen.

2. Het TOFU-MOFU-BOFU-raamwerk

Sales en marketing worden vaak beschreven met behulp van een trechter, die aansluit bij de reis van de koper.

Naarmate ze verder in de trechter komen, in de richting van een aankoop, wordt de trechter smaller en wordt de groep kleiner. Stel bijvoorbeeld dat 1.000 mensen naar uw website komen (bovenaan de trechter), 100 leads worden (midden) en 10 kopen (onderaan).

Aangezien deze kopers verschillende stadia van de reis van de koper ingaan, zijn ze op zoek naar verschillende soorten inhoud.

  • Kopers in een vroeg stadium, bovenaan of net in de verkooptrechter (TOFU = TOP van de FUnnel), beginnen net hun opties te overwegen. Ze zijn op zoek naar algemene inhoud die hen vermaakt, informeert en hun vragen beantwoordt. Denk aan: blogartikelen, podcasts en dergelijke.
  • Vergelijk dat met late-stage of BOttom-of-the-FUnnel (BOFU) kopers. Als iemand zich in de laatste fase van een aankoopbeslissing bevindt, zijn ze op zoek naar verschillende soorten inhoud. Ze willen casestudy’s en getuigenissen van klanten.

Een goede strategie zorgt ervoor dat je verschillende inhoudsformaten produceert om te resoneren met leads in verschillende stadia van de reis van hun koper, waardoor ze naar de volgende fase gaan, dichter bij het doen van een aankoop.

Deze afbeelding van Tarika illustreert de verschillende inhoudsbehoeften tijdens de reis van de koper.

Inhoudsplan voor marketingtrechter

Een goede contentstrategie zal klanten in elke fase van content voorzien.

3. Content Marketing Institute: Content Operations Framework

Content Marketing Instituut is een gerenommeerde organisatie die how-to’s en thought leadership publiceert over een verscheidenheid aan digitale marketingonderwerpen.

Hun Content Operations Framework doorbreekt de belemmeringen die u ervan weerhouden om ongelooflijke inhoud te produceren.

Opmerking: dit raamwerk gaat meer over succes op lange termijn dan over het vullen van uw agenda met inhoudelijke onderwerpen. Maar de sleutel tot blijvend succes is het bouwen van een herhaalbare structuur.

Ze leggen hun kader uit in zeven stappen:

  1. Formuleer het doel van de inhoud: Met andere woorden, Waarom doen we dit? Wat is uw missie en visie voor uw contentmarketinginitiatief?
  2. Definieer de inhoudsmissie: Wat hopen we te bereiken? Bent u op zoek naar naamsbekendheid, verkoopbevordering of leadconversies?
  3. Bewaken van kerndoelen en resultaten: Bereiken we wat we willen bereiken? Zonder regelmatige meting weet je het niet zeker.
  4. Bouw en organiseer uw team: Wie doet wat? U wilt het maken van inhoud niet op iemands reeds volle bord stapelen. Zorg ervoor dat rollen duidelijk en goed gedefinieerd zijn en dat de capaciteit realistisch is.
  5. Een hiërarchie formaliseren: Wie keurt wat goed? Wie krijgt het laatste woord? Je moet mensen autonomie geven en tegelijkertijd een structuur hebben voor goedkeuring wanneer dat nodig is.
  6. Maak processen en workflows: Hoe wordt het werk eigenlijk gedaan? Als je eenmaal weet wie wat doet, kun je bandbreedte, vergaderfrequentie en meer bepalen.
  7. Krijg de juiste technologie in handen van degenen die het nodig hebben: Vind de tools en gebruik ze goed. Zorg ervoor dat uw tech-stack goed is aangepast aan uw behoeften. Voorkomen te veel betalen voor functies die u niet nodig heeft.

Hoewel dit raamwerk u niet vertelt wat u moet schrijven of hoe u het moet schrijven, biedt het wel structuur en processen die essentieel zijn voor succes op de lange termijn.

4. Zij vragen, jij antwoordt

Marcus Sheridan ontwikkelde Zij vragen, jij antwoordt nadat hij zijn zwembadbedrijf tijdens de Grote Recessie van een mislukking had gered.

De strategie was simpel: als een klant een vraag stelde, beantwoordde hij die op de website van zijn bedrijf. Hij liet zich nooit los, ook al raakten de vragen een gevoelige snaar. Omdat klanten vroegen naar de prijs (wat ze veel deden) of naar zijn concurrentie (wat ze ook veel deden), gaf Marcus een grondig, transparant en onbevooroordeeld antwoord op elke vraag.

Als de klant erom vroeg, zou hij antwoorden.

De kern van They Ask, You Answer zijn wat Marcus The Big 5: Five-onderwerpen noemde die elk bedrijf grondig en eerlijk op hun website moet behandelen:

  1. Prijs: Leg de kosten uit van alles wat u verkoopt, inclusief de factoren die ervoor zorgen dat dat aantal op en neer gaat.
  2. ‘Best of’-lijsten: Geef uw kopers lijsten met de beste opties die ze moeten overwegen bij het doen van een aankoop.
  3. Beoordelingen: Geef deskundige beoordelingen van alles wat te maken heeft met wat u verkoopt, zelfs als u het niet rechtstreeks zelf verkoopt.
  4. Problemen: Pak de nadelen van uw producten of diensten openlijk aan. Leg uit wie wel (en niet) geschikt is om bij u te kopen.
  5. vergelijkingen: Bied rechtstreekse vergelijkingen om kopers te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Samen vormen deze onderwerpen de basis van een contentmarketingkader dat vertrouwen kan opbouwen en uiteindelijk een sterke band met uw beoogde doelgroep kan opbouwen.

Tegenwoordig gebruiken bedrijven over de hele wereld They Ask, You Answer om inhoud te creëren die kan worden gebruikt in het verkoopproces en om gekwalificeerd verkeer aan te trekken via zoekmachines.

Voor een voorbeeld van They Ask, You Answer in actie, bekijk deze case study van IMPACT-klant Berry Insurance uit Massachusetts:

Inhoud creëren binnen een kader

Maar al te vaak gaat een bedrijf aan de slag met contentmarketing zonder een duidelijke visie op succes op de lange termijn. Het gevolg is dat ze ofwel niet weten hoe ze moeten beginnen, ofwel snel beginnen en uitvallen. Na een paar maanden weten ze niet waar ze over moeten schrijven, hoe ze het moeten schrijven of hoe ze het op hun website moeten ordenen.

Een kader is geen beperking. Wat ik hierboven heb beschreven, biedt je nog steeds veel flexibiliteit om je aan te passen aan je unieke publiek en behoeften.

Wat een contentmarketingkader doet offer you is een bewezen manier om content te gebruiken om in contact te komen met potentiële klanten, waar ze zich ook bevinden in hun koperstraject.

Kies een raamwerk waarvan u denkt dat het u de beste kans geeft om gevonden te worden door uw beoogde doelgroep.

En hou je er dan aan.

Contentmarketing is vaak een lang spel. Bereid jezelf voor op succes op de lange termijn met het juiste kader – en de vastberadenheid om je daaraan te houden. Houd statistieken bij zodat u de prestaties kunt meten. Dan pas je je aan waar nodig.

Als je het gevoel hebt vast te zitten, ga dan naar ons leerplatform, IMPACT+, en volg onze gratis cursus genaamd “Jouw rol als contentmanager.” Daarin begeleidt contentmarketingexpert Kevin Philips je hoe je de structuren kunt bouwen die je nodig hebt om de gewenste resultaten te leveren.