December 3, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Alibaba sluit ontwikkelingscentrum Israël en ontslaat 60 jaar

&#13

Na twee overnames en talloze delegaties naar Israël, sluit de Chinese technologiegigant Alibaba zijn ontwikkelingscentrum in de Azrieli-torens in Tel Aviv en ontslaat 60 ingenieurs en onderzoekers. Gisteren stuurde het administration van het bedrijf een e-mail naar werknemers om hen op de hoogte te stellen van de sluiting.

&#13

Het Israëlische ontwikkelingscentrum van Alibaba werd in 2017 opgericht na de overname van twee Israëlische startups: Visualead en InfinityAR. Het centrum werd vervolgens toegevoegd aan Alibaba’s wetenschappelijke en technologische onderzoekstak DAMO Academy, die voornamelijk aan speciale projecten werkt. De ingenieurs en onderzoekers in het ontwikkelingscentrum van Israël werkten aan projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), robotica en machinevisie voor verschillende projecten, zoals het identificeren van producten in fysieke winkels, robotnavigatie, natuurlijke taalverwerking en automatiseringstoepassingen voor beeld albums met producten.

&#13
&#13
&#13
&#13

&#13
&#13
&#13
&#13

DAMO Academy werd oorspronkelijk opgericht door de legendarische Alibaba-oprichter Jack Ma, als onderzoeksinstituut om de transformatie van het Chinese bedrijf naar een internationale onderneming te leiden, satisfied vestigingen in Israël, Singapore en de VS. Maar de realiteit treft Alibaba challenging: de mislukte beursgang van zijn verzekeringsmaatschappij Ant en de toenemende inmenging van de Chinese overheid in de zaken van het bedrijf, gecombineerd satisfied het vertrek van Ma, hebben voor DAMO een nieuwe realiteit gecreëerd. In april kondigde DAMO aan dat het 33% van zijn personeelsbestand zou schrappen.

&#13

De Covid-pandemie, die abrupt een einde maakte aan het regelmatige bezoek van hoge Chinese leidinggevenden aan Israël, verminderde de constructieve band tussen de Israëlische vestiging en het Chinese moederbedrijf aanzienlijk. De kloof die tijdens de regering-Trump tussen China en de VS ontstond, leidde er ook toe dat de Israëlische technologiesector afstand nam van Chinese bedrijven. Na verloop van tijd verlieten zelfs de oprichters van de Israëlische startups die Alibaba verwierf het ontwikkelingscentrum van Tel Aviv en uiteindelijk trad Lihi Zelnik-Manor af als algemeen directeur van de Alibaba DAMO Academy Israel om terug te keren naar het Technion, Israel Institute of Engineering van waaruit ze onbetaald experienced onbetaald vertrekken als hoogleraar aan de faculteit Electrical and Laptop or computer Engineering.

&#13

Er is geen reactie ontvangen van Alibaba.

&#13

Gepubliceerd door Globes, Israel enterprise news – en.globes.co.il – op 27 juni 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13