May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Aziatische aandelen verlengen een wereldwijde rally terwijl de dollar wegkwijnt

Artikel inhoud

PEKING/HONG KONG — Aziatische aandelen breidden woensdag een wereldwijde rally uit, aangezien sterke bedrijfswinsten uit de VS en de verwachte hervatting van de Russische gaslevering aan Europa het sentiment hielpen opheffen en de angst voor een recessie wegnamen, terwijl de dollar in de buurt van het dieptepunt van twee weken was.

MSCI’s breedste index van Azië-Pacific-aandelen buiten Japan steeg met 1,1% in de vroege Aziatische handel, aangedreven door een sprong van 1,5% in het grondstofrijke Australië, een stijging van 1,1% in Zuid-Koreaanse aandelen en een sprong van 1,5% in Hong Kong-aandelen.

De Japanse Nikkei steeg 2,1%.

Advertentie 2

Artikel inhoud

S&P 500-futures stegen 0,3%, terwijl Nasdaq-futures 0,4% stegen.

Amerikaanse aandelen sloten dinsdag met scherpe winsten, aangezien meer bedrijven zich bij de grote banken voegden bij het rapporteren van winsten die de voorspellingen overtroffen, wat uitstel bood aan beleggers die zich zorgen maakten over hogere inflatie en renteverhogingen door de Federal Reserve die de bedrijfsresultaten aantasten.

Netflix Inc voorspelde dat het dit kwartaal zou terugkeren naar klantengroei, na een minder dan verwachte daling van het aantal abonnees in het tweede kwartaal. De aandelen wonnen 8% in de handel na sluitingstijd.

De S&P 500 won 2,8% terwijl de technologiezware Nasdaq Composite dinsdag 3,1% won.

“Naast een door technologie geleide rally in aandelen, ging de belangrijkste nieuwsstroom vooral over Europa, dat de euro weer boven 1,02 heeft getild, terwijl de Europese kernrendementen ook globaal hoger zijn”, zei Rodrigo Catril, Senior FX Strategist bij NAB, in een onderzoek. Opmerking.

Advertentie 3

Artikel inhoud

Een bericht van Reuters dat de Europese Centrale Bank tijdens haar donderdagvergadering een renteverhoging van 50 basispunten woog, het dubbele van de stijging die veel marktdeelnemers hadden ingeprijsd, hielp de euro om haar grootste eendaagse procentuele stijging in een maand te behalen.

De eenheidsmunt steeg woensdag met 0,1% tot $ 1,0231 in de vroege handel in Azië.

Bronnen vertelden Reuters ook dat de Russische gasstromen via de Nord Stream 1-pijpleiding donderdag op tijd herstarten na voltooiing van het geplande onderhoud, waardoor de zorgen van investeerders over de gaslevering aan Europa worden weggenomen.

“Het was dus een risicopositieve nacht, maar de angst voor een recessie is zeker niet verdwenen en het herstel van de aandelen in de afgelopen week zou evengoed een herstel van oververkochte niveaus en extreme niveaus van pessimisme kunnen weerspiegelen,” zei Catril van NAB.

Advertentie 4

Artikel inhoud

De Bank of Japan neemt donderdag ook een beleidsbeslissing, maar zal naar verwachting geen wijzigingen aanbrengen in haar ultragemakkelijke standpunt.

Op woensdag was de dollar weinig veranderd ten opzichte van haar belangrijkste tegenhangers, en kwijnde weg in de buurt van het dieptepunt van twee weken te midden van de afnemende verwachtingen dat de Fed tijdens haar vergadering volgende week haar toevlucht zou nemen tot een verhoging van 100 basispunten.

Markten verwachten nog steeds een forse renteverhoging van 75 basispunten van de Fed om de gloeiend hete inflatie in toom te houden.

Een nauw in de gaten gehouden deel van de Amerikaanse rentecurve bleef woensdag omgekeerd, met de tweejaarsrente van 3,2353%, weinig veranderd ten opzichte van de vorige afsluiting van 3,2310%.

Het rendement op benchmark 10-jarige Treasury notes bedroeg 3,0265%, vergeleken met de slotkoers van 3,019% op dinsdag.

Op de grondstoffenmarkt stonden de olieprijzen onder druk door de wereldwijde inspanningen van de centrale bank om de inflatie te beteugelen en vooruitlopend op de verwachte toename van de Amerikaanse voorraden ruwe olie naarmate de vraag naar producten afzwakte.

Amerikaanse ruwe olie daalde 0,59% tot $103,6 per vat, terwijl Brent-ruwe olie 0,36% daalde tot $106,95 per vat.

Spotgoud bleef zacht op $ 1.711 per ounce.

(Rapportage door Stella Qiu in Peking en Alun John in Hong Kong; redactie door Sonali Desai)

Advertentie

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site worden weergegeven. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is in een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Leidraad voor de community voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mail instellingen.