June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Beurs niet onder de indruk van RADA-fusie

&#13

Wall Avenue begroette de gisteren aangekondigde fusie tussen defensiebedrijf Leonardo DRS en het Israëlische tactische radarbedrijf niet RADA Digital Industries Ltd. (TASE: RADA Nasdaq: RADA) fulfilled groot enthousiasme. De aandelenkoers van RADA daalde gisteren met 2,4% op Nasdaq, na opening satisfied nog grotere verliezen, ondanks de aankondiging van de bedrijven dat de fusie een premie van 34% op de aandelenkoers van RADA weerspiegelde – met andere woorden een marktkapitalisatie van $ 775 miljoen. RADA fuseert achieved Leonardo DRS in een offer satisfied alle aandelen, die, wanneer voltooid, de aandeelhouders van RADA een belang van 19,5% in Leonardo DRS zal geven.

&#13

Het lijkt erop dat de markt het moeilijk vond om de berekeningen in excess of de premie te accepteren. Leonard DRS is een besloten vennootschap, eigendom van het Italiaanse Leonard SpA, dus er is geen aandelenkoers op basis waarvan de waarde van RADA ondubbelzinnig kan worden berekend.

&#13

In een telefonische vergadering gehouden door de bedrijven na de aankondiging van de fusie. Leonardo DRS CEO Monthly bill Lynn zei: “We zijn conservatief geweest. Ik denk dat in termen van de veelvouden die we gebruiken, we een korting van onze collega’s hebben gebruikt. We denken dat het zelfs daarmee RADA-aandeelhouders een premie geeft ten opzichte van hun huidige aandelenkoers. En we denken above de langere termijn voor investeerders, de uitbreiding van veelvouden van de gecombineerde entiteit naar vergelijkbare veelvouden als we die dubbele cijfers EBITDA-groei stimuleren en onze marges in het midden van de tienerjaren krijgen, biedt een aanzienlijke kans.”

&#13

Als het oorspronkelijke system van Leonardo DRS was uitgevoerd, zou het al op de NYSE worden verhandeld. Het bedrijf werd in 1998 in de VS opgericht als DRS en werd tussen 1981 en 2008 verhandeld op Wall Avenue voordat het werd overgenomen doorway Leonardo (toen nog Finmeccanica genoemd) voor $ 5 miljard. In 2021 probeerde Leonardo terug te keren naar Wall Avenue doorway $ 640-700 miljoen op te halen tegen een bedrijfswaarde van $ 2,9-3,2 miljard. Maar op de dag van de beursgang in maart 2021 kwam de vraag tegen een lagere prijs dan waar het bedrijf op mikte en besloot het aanbod uit te stellen. Leonardo DRS bleef echter financiële rapporten publiceren alsof het beursgenoteerd was.

&#13

Sindsdien zijn er geen pogingen meer gedaan om het bod weer vast te houden en nu maakt de fusie satisfied RADA, een beursgenoteerd bedrijf, een beursgang overbodig en brengt Leonardo by using “de achterdeur” naar een Nasdaq-notering op de markt. Satisfied een waardering van $ 775 miljoen voor RADA in de offer, zou de waarde van het gefuseerde bedrijf $ 4 miljard bedragen – achieved andere woorden Leonardo DRS zou een waardering hebben van $ 3,2 miljard, die het vorig jaar experienced willen bereiken. De koers van het aandeel Leonardo SpA steeg op de Italiaanse beurs als reactie op het rapport van de fusie.

&#13
&#13
&#13
&#13

&#13
&#13
&#13
&#13

Investeringsbank Jefferies verwees naar de daling van de aandelenkoers van RADA en zei: “Hoewel we waarde in de transactie zien, schrijven we de uitverkoop van RADA toe, 10 eerste aan variabele dealpremie gekoppeld aan DRS-waarde, en 10 tweede is de transactie zeer verwaterend voor RADA’s hoge tieners rev groei CAGR. We zien dit als een kans terwijl de markt de transactie verteert.”

&#13

Naar schatting van Jefferies weerspiegelt de deal een aandelenkoers van $ 15,50 voor RADA, vergeleken satisfied $ 11,40 bij het sluiten van de handel gisteren. Jefferies voorspelt dat het gefuseerde bedrijf jaarlijks achieved 6% zal groeien in omzet en 12% in EBITDA, terwijl RADA alleen al een jaarlijkse omzetgroei van 19% en 27% groei in EBITDA zou hebben gerealiseerd. Naar schatting van Jefferies zorgt de fusie van alle aandelen voor balansflexibiliteit en is er geen noodzaak voor schulden om de deal te financieren.

&#13

Gepubliceerd door Globes, Israel business information – en.globes.co.il – op 22 juni 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13