December 1, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

BHP verwacht een verbeterde productie in het komende jaar, maar waarschuwt voor arbeid, inflatie (NYSE:BHP)

Reclaimer werkt aan een ijzerertssite onder de blauwe lucht

CUHRIG/E+ by using Getty Visuals

PK (NYSE:BHP) gemiste schattingen voor de productie van ijzererts in het vierde kwartaal maar zei dat het verwacht de productie van grondstoffen in het komende jaar te verhogen nadat de productie in FY 2022 werd vertraagd doorway nat weer en een krappe arbeidsmarkt.

in zijn laatste bewerkingsupdateBHP (BHP) meldde dat de productie van ijzererts uit West-Australië in het vierde kwartaal met 8% steeg, maar licht daalde op jaarbasis tot 71,7 miljoen ton, van 72,8 miljoen ton in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, onder een consensusschatting van 76 miljoen ton, terwijl de output van koper in het vierde kwartaal met 25% toenam en energiekolen satisfied 52% Q/Q.

De mijnwerker zei dat het de productiedoelstellingen voor FY 2022 voor zijn ijzererts- en energiekoleneenheden heeft gehaald, evenals de recentelijk verlaagde richtlijnen voor koper en metallurgische kolen, maar de nikkelproductie voor het hele jaar was lager dan de herziene verwachtingen als gevolg van een storing in de smelterij in het vierde kwartaal.

Voor FY 2023 voorspelt BHP (BHP) een ijzerertsproductie van 278M-290M metrische ton, fulfilled het middelpunt iets hoger dan de 282,8M ton die het dit jaar produceerde.

BHP (BHP) zei ook dat het werkt aan het vervroegen van de eerste productie van zijn Jansen-potasproject in Saskatchewab, en de vooruitzichten voor zijn metallurgische kolenactiviteiten zal beoordelen nadat de Australische staat Queensland de royaltytarieven heeft verhoogd.

“We verwachten dat het vertragingseffect van de inflatiedruk zich in het boekjaar 2023 zal voortzetten, samen fulfilled de krapte op de arbeidsmarkt en de beperkingen van de toeleveringsketen”, zei CEO Mike Henry.

De rivaliserende Australische mijnwerker Rio Tinto meldde vorige 7 days een hogere ijzerertsproductie en waarschuwde tegelijkertijd voor vergelijkbare economische tegenwind.