June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Biden wil meer olieproductie veiligstellen tijdens zijn reis naar Saoedi-Arabië: NPR

President Joe Biden staat klaar om de olieproducerende Golfleiders te vragen de olieproductie op te voeren wanneer hij Saoedi-Arabië bezoekt. Hoeveel meer kunnen ze produceren en hoeveel verschil zal het maken?RACHEL MARTIN, gastheer:

Met stijgende inflatie en hoge gasprijzen heeft president Biden zijn morele verontwaardiging more than de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië afgezwakt. Biden is vandaag in Saoedi-Arabië, waar hij klaar staat om de olierijke leiders van de Golf aldaar te vragen meer olie te blijven pompen, wat de gasprijzen hier thuis zou doen dalen. Voor meer informatie wenden we ons tot Arezou Rezvani van NPR, die zich bezighoudt fulfilled energie. Goedemorgen, Arezou.

AREZOU REZVANI, BYLINE: Hé, Rachel.

MARTIN: Hoe groot is de kans dat de Saoedi’s de olieproductie gaan opvoeren?

REZVANI: Dus de OPEC heeft haar productie de afgelopen weken verhoogd, maar er is nog meer nodig. En dit zou een behoorlijk grote vraag zijn van Biden. De betrekkingen tussen de VS en de Saoedi’s zijn al geruime tijd gespannen, en het is niet lang geleden dat Biden zwoer om van Saoedi-Arabië een wereldwijde paria te maken voor het bestellen van de moord op journalist Jamal Khashoggi. Maar hier zijn we een paar jaar later, Amerikanen hebben genoeg van de hoge gasprijzen. Er komen tussentijdse verkiezingen aan en Biden is daar om, ja, te praten over regionale veiligheidskwesties en ook omdat de Saoedi’s de grootste olieproducent zijn binnen de OPEC. Ze hebben de macht om de prijzen te beïnvloeden. Ik heb hierover fulfilled Helima Croft gesproken. Ze is het globale hoofd van de grondstoffenstrategie bij RBC Capital Marketplaces. Ze zegt dat de Saoedi’s op dit minute echt de meeste olie about hebben, maar zelfs voor hen zijn er grenzen.

HELIMA CROFT: Saoedi-Arabië produceert iets meer dan 10 miljoen vaten for each dag. Hun duurzame capaciteit is 12 miljoen. Maar willen ze hun reservecapaciteit maximaal benutten? En het argument dat ze blijven maken, is dat als we u onze resterende reservecapaciteit geven, er op deze markt geen schokdempers meer zullen zijn om eventuele toekomstige verstoringen van de bevoorrading op te vangen.

REZVANI: Dus verstoringen kunnen een nieuwe geopolitieke crisis zijn. Ze wees op hernieuwde onrust in Libië, een ander lid van de OPEC, als voorbeeld of een natuurramp. Dus zelfs als de OPEC haar productie verhoogt, zal dat waarschijnlijk niet veel zijn.

MARTIN: De oliemarkt is geopolitiek van zoveel dingen afhankelijk, toch? Ik bedoel, leg gewoon uit welke andere krachten er nu in het spel zijn.

REZVANI: Nou, de inflatie above de hele wereld drijft de angst voor een wereldwijde economische vertraging. Die angst zou de vraag kunnen beperken en ervoor kunnen zorgen dat de olieprijzen niet stijgen. Maar dan is er nog de kwestie van Rusland. De laatste ronde van Russische sancties is nog niet van begin gegaan. Europese landen die afhankelijk waren van hun olie-importen zullen binnenkort bezuinigen. Doorway die olie te beperken in een toch al gespannen markt, zou dat de prijzen weer omhoog kunnen schieten. En het is ook niet te voorspellen hoe de Russische president Vladimir Poetin zal reageren of wraak zal nemen op de druk. Er hangt dus nog veel in de lucht.

MARTIN: Ik bedoel, de gasprijzen zijn hier zo astronomisch hoog geweest, Arezou, maar ze zijn gedaald. Kan je uitleggen waarom?

REZVANI: Er is dus een combinatie van factoren die dit drijft. In China neemt het aantal COVID-gevallen weer toe. Het vooruitzicht van lockdowns vertraagt ​​de vraag in die grote markt. Dan is hier in de VS de consumptie een beetje afgekoeld door tekenen dat de wereldeconomie vertraagt. Maar analisten zeggen dat dit uitstel van korte duur zou kunnen zijn, aangezien de westerse sancties tegen Rusland later on dit jaar toenemen.

MARTIN: Dus wat zijn de opties van de president? Als de Saoedi’s nee zeggen, waar kan hij dan anders kijken? Wat zijn de andere opties om te proberen de gasprijzen te verlagen of te stabiliseren?

REZVANI: Ja, dit kwam ter sprake in een gesprek dat ik had achieved olie-skilled Daniel Yergin. Hij zegt dat de sleutel tot het verlagen van de olieprijzen misschien niet in het Midden-Oosten ligt, maar hier thuis by means of de Fed en op manieren die misschien niet erg geruststellend zijn om te horen.

DANIEL YERGIN: Het doel is inflatie te bestrijden, maar de bijkomende schade is economische groei, en een vertraging van de economie zou de vraag verminderen, en dat zou de prijsdruk enigszins wegnemen.

REZVANI: Dus eigenlijk kan er iets extreems en dramatisch voor nodig zijn als het vertragen van de hele economie om de gasprijzen weer onder controle te krijgen.

MARTIN: Arezou Rezvani van NPR. Heel erg bedankt.

REZVANI: Graag gedaan.

Copyright © 2022 NPR. Alle rechten voorbehouden. Bezoek onze site fulfilled gebruiksvoorwaarden en toestemmingspagina’s op www.npr.org voor meer informatie.

NPR-transcripties worden op een spoeddeadline gemaakt door een NPR-aannemer. Deze tekst is mogelijk nog niet in zijn definitieve vorm en kan in de toekomst worden bijgewerkt of herzien. Nauwkeurigheid en beschikbaarheid kunnen variëren. Het gezaghebbende verslag van de programmering van NPR is het audioverslag.