May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Bitcoin worstelt net boven $ 20 000 als ‘final wash-out’ mogelijk

Bitcoin bleef woensdag internet boven de $ 20.000, waarbij het onvermogen om opwaartse tractie te krijgen, de bezorgdheid van analisten over verdere dalingen voedde.

De grootste cryptocurrency was weinig veranderd, gebonden in een bereik tussen ongeveer $ 20 130 en $ 20 429. De MVIS CryptoCompare Digital Belongings 100-index, die 100 van de toptokens satisfy, daalde fulfilled 2,1% vanaf 13.30 uur in Singapore.

“De meeste technische gegevens op korte termijn wijzen op een bovengemiddelde kans op een laatste ‘wash-out’-achtige daling voordat dit dieptepunt bereikt”, zei Mark Newton, technisch strateeg bij Fundstrat, dinsdag in een notitie. “De eerste waarschuwing zou moeten plaatsvinden bij een dagelijkse afsluiting van minder dan $ 20 491, terwijl onder $ 19 744 een pullback mogelijk is om $ 17 592 opnieuw te testen. Technisch gezien ligt er niet veel onder $ 17 592 vóór $ 12 500 tot $ 13 000, waarvan ik verwacht dat dit een uitstekende plek zou moeten zijn voor kopers op middellange termijn om toe te voegen aan longen.”

Bitcoin zakte de afgelopen maanden samen achieved risicovollere activa, dus een dia op een dag van dalingen van technische aandelen is normaal. Crypto-markten zijn ook neergeslagen door de ineenstorting van het Terra/Luna-ecosysteem, problemen bij hedgefonds A few Arrows Cash en bevroren opnames op plaatsen zoals Celsius, evenals aankondigingen van banenverlies van bedrijven als Crypto.com, Coinbase en BlockFi.

De crypto-industrie moet opgelucht zijn dat de prijzen stabiel zijn gebleven “gezien de stroom aan negatieve krantenkoppen van de afgelopen maanden”, zegt Craig Erlam, senior marktanalist bij Oanda. “Ik vrees dat er de komende weken nog meer zullen volgen en ik vraag me af of de gemeenschap dat ook doet, gezien het onvermogen om enige tractie boven $ 20 000 te krijgen.”

Toch kunnen eventuele verdere dalingen een goede koopkans creëren, zei Fundstrat.

“Zorg ervoor dat je binnen twee tot drie weken dips koopt op lagere niveaus,” zei Newton, “en elke stap naar beneden om te testen of kort de dieptepunten van juni te ondermijnen, biedt een kans.”

© 2022 Bloomberg