May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Bouwers en potentiële huizenkopers verliezen vertrouwen in de markt, volgens het rapport van de National Association of Home Builders

Tijdens het hoogtepunt van het huizenbouwseizoen in de VS zijn bouwers niet optimistisch. Volgens de National Association of Residence Builders/Wells Fargo Housing Sector Index noteerde het vertrouwen van bouwers in de markt voor nieuw gebouwde eengezinswoningen in juli zelfs zijn zevende opeenvolgende maandelijkse daling, achieved 12 punten tot 55.

Het is een van de grootste dalingen in één maand in de 35-jarige geschiedenis van de HMI, en de laagste HMI-waarde sinds mei 2020. De HMI daalde 42 punten in april 2020. Hoge inflatie en stijgende rentetarieven vertragen het verkoop- en kopersverkeer dramatisch, die de woningmarkt tot stilstand brengt.NAHB / Wells Fargo woningmarktindex – juli 2022

NAHB-voorzitter Jerry Konter noemde dezelfde problemen die de bouwmarkt al maandenlang uitdagen. “Productieknelpunten, stijgende huizenbouwkosten en hoge inflatie zorgen ervoor dat veel bouwers de bouw stopzetten omdat de kosten van grond, constructie en financiering de marktwaarde van het huis overschrijden”, zei Konter. “Nog een teken van een verzwakkende markt, meldde 13% van de bouwers in de HMI-enquête de afgelopen maand de huizenprijzen te hebben verlaagd om de verkoop te stimuleren en / of annuleringen te beperken.”

Hogere prijzen prijzen velen uit de markt

“Betaalbaarheid is de grootste uitdaging voor de huizenmarkt”, zegt NAHB-hoofdeconoom Robert Dietz. “Aanzienlijke segmenten van de huizenkopers worden uit de markt geprijsd. Beleidsmakers moeten problemen aan de aanbodzijde aanpakken om bouwers te helpen meer betaalbare woningen te produceren.”

Afgeleid van een maandelijks onderzoek dat NAHB al meer dan 35 jaar uitvoert, peilt de NAHB/Wells Fargo HMI de perceptie van de bouwer van de huidige verkoop van eengezinswoningen en de verkoopverwachtingen voor de komende zes maanden als “goed”, “redelijk” of ” arm.” De enquête vraagt ​​bouwers ook om het verkeer van potentiële kopers te beoordelen als ‘hoog tot zeer hoog’, ‘gemiddeld’ of ‘laag tot zeer laag’. De scores voor elk onderdeel worden vervolgens gebruikt om een ​​seizoengecorrigeerde index te berekenen, waarbij elk getal boven de 50 aangeeft dat meer bouwers de omstandigheden als goed dan als slecht beschouwen.

Alle drie de HMI-componenten lieten in juli een daling zien: de huidige verkoopvoorwaarden daalden met 12 punten tot 64, de verkoopverwachtingen in de komende zes maanden daalden fulfilled 11 punten tot 50 en het verkeer van potentiële kopers daalde satisfied 11 punten tot 37.

Kijkend naar de voortschrijdende driemaandsgemiddelden voor regionale HMI-scores, daalde het noordoosten fulfilled zes punten tot 65, het middenwesten satisfied vier punten tot 52, het zuiden achieved acht punten tot 70 en het westen boekte een daling van 12 punten tot 62.

HMI-tabellen zijn te vinden op: nahb.org/hmi. Meer informatie in excess of huisvestingsstatistieken is ook beschikbaar op: Huisvestingseconomie Furthermore (voorheen huisvestingeconomie.com).

Ontvang de laatste koppen van Little Enterprise Trends. Volg ons op Google Nieuws.

Afbeelding: Depositphotos