June 10, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

China’s lancering van small-capderivaten leidt tot nieuwe strategieën, fondsen

Artikel inhoud

SHANGHAI — Futures en opties op basis van China’s small-cap CSI 1000 Index zijn vrijdag begonnen met handelen in Shanghai, waarbij verse producten en strategieën voortkwamen van fondsbeheerders die wilden profiteren van de nieuwe afdekkingsinstrumenten.

De derivaten, die debuteerden op de China Financial Futures Exchange (CFFEX), bieden beleggers tools om risico’s te beheren in een mand van 1.000 voornamelijk innovatieve kleine technologiebedrijven, waardoor de interesse in de sector wordt gewekt.

Vier exchange-traded funds (ETF’s) die CSI 1000 volgen, zijn ook vrijdag gelanceerd, met als doel elk 8 miljard yuan ($ 1,18 miljard) op te halen. Op het gebied van hedgefondsen werden deze maand twee producten gecreëerd die de index volgden en op zoek waren naar een hoger rendement, aldus de fondsvereniging.

Advertentie 2

Artikel inhoud

“De nieuwe derivaten zullen waarschijnlijk het vertrouwen van investeerders vergroten om smallcaps aan te houden”, zegt Chen Hongting, optiebeleggingsmanager bij Trading Art Association.

Voorheen waren beleggers terughoudend om volatiele kleine aandelen te kopen bij gebrek aan effectieve afdekkingsinstrumenten, voegde Chen eraan toe.

Volgens Guosheng Securities zullen er naar verwachting meer strategieën op basis van de CSI 1000 Index-futures en opties verschijnen, waardoor de omvang en liquiditeit van de CSI 1000 Index ETF’s mogelijk zal toenemen.

De Chinese effectentoezichthouder zei maandag dat de lancering van CSI 1000 Index-futures en -opties een belangrijke stap is in de richting van diepgaandere hervormingen van de kapitaalmarkt, en kan helpen om verder te voldoen aan de behoefte van beleggers om risico’s af te dekken.

Het is een bijzonder welkome ontwikkeling voor China’s snelgroeiende hedgefondsindustrie, die verschillende kwantitatieve strategieën bouwt met behulp van derivaten. Wereldwijde hedgefondshuizen, waaronder Bridgewater, Winton, Man Group en Two Sigma, hebben allemaal de Chinese markt betreden.

Advertentie 3

Artikel inhoud

De vier ETF’s die op vrijdag zijn gelanceerd, worden beheerd door E Fund Management Co, China Universal Asset Management Co, Fullgoal Fund Management Co en GF Fund Management Co.

“De ETF’s kunnen meer geld in die groeibedrijven brengen en retailbeleggers een kanaal bieden om small-capaandelen te kopen”, zegt Ade Chen, General Manager van Fund Investment.

Hij vertelde ook aan Reuters dat zijn bedrijf arbitragemogelijkheden gaat vinden met behulp van de CSI 1000 Index-futures, aangezien een hogere volatiliteit in small-caps mogelijk hogere rendementen voor zijn strategie oplevert.

Voorheen had de CFFEX slechts drie soorten futures-producten voor aandelenindexen, die respectievelijk de mega-cap SSE50 Index, de blue-chip CSI300 Index en de small-cap CSI500 Index volgden.

Fondsbeheerders kunnen ook gestructureerde producten ontwerpen op basis van de nieuwe derivaten, of ze gebruiken als hedging-instrumenten in de zogenaamde marktneutrale strategie, zei Zhang Chao, een analist tijdens een roadshow van GF Fund Management.

($ 1 = 6,7665 Chinese yuan renminbi) (rapportage door Jason Xue en Brenda Goh, aanvullende rapportage door Samuel Shen; redactie door Kim Coghill)

Advertentie

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site worden weergegeven. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is in een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Leidraad voor de community voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mail instellingen.