May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Contentcuratie: wat het is en waarom het essentieel is voor uw bedrijf

Contentcuratie - wat het is en waarom het essentieel is voor uw bedrijf

Laten we eerlijk zijn: het is moeilijk om voortdurend nieuwe inhoud voor uw publiek te produceren terwijl u toch appropriate blijft en de kwaliteit van de inhoud behoudt. Daarom wenden veel digitale marketeers en e-commercebedrijven zich tot contentcuratie als alternatief of om hun contentpijplijnen te versterken.

Maar wat is content curation precies en waarom is het van belang voor het succes van uw bedrijf op on-line gebied? Laten we vandaag beide vragen en meer beantwoorden.

Wat is contentcuratie?

Kort samengevat houdt contentcuratie in dat u veel stukken digitale content ontdekt en vervolgens verzamelt die zich richten op specifieke onderwerpen (of de bredere branche van een bedrijf). Vervolgens presenteert de contentcurator de digitale inhoud in een georganiseerde weergave, meestal zo geplaatst dat ze gemakkelijk kunnen worden bekeken doorway hun doelgroep.

Zeg dat je een ondernemer bent en je bedrijfsplan vraagt ​​om een ​​grote marketingpush. Om de naamsbekendheid te vergroten en ervoor te zorgen dat uw doelgroep uw bedrijf ziet als een autoriteit in uw branche, oefent u written content curation.

Afbeeldingsbron

Dus jij onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de branche voor uw bedrijf. Je verzamelt informatieve en wetenschappelijke onderzoekspapers about recente ontdekkingen of nieuwe technologische doorbraken. Ook verzamel je belangrijke nieuwsberichten around je branche (en in excess of je merk).

Vervolgens kiest u de beste stukken en plaatst u ze in een samengestelde lijst of catalogus op uw web site. Bezoekers van uw internet site zien de samengestelde inhoud, zien uw merk als een autoriteit in uw branche en voer uw verkooppijplijn in als resultaat.

Contentcuratie versus contentmarketing

Houd er rekening mee dat contentcuratie niet hetzelfde is als contentmarketing. Contentmarketing vereist, in tegenstelling tot curatie, dat u nieuwe inhoud voor uw website maakt, zoals een nieuw blogartikel dat is geschreven om uw merk te versterken of om reclame voor een products te maken.

Contentmarketing kan ook gerichter zijn dan curatie. Uw marketingteam kan bijvoorbeeld besluiten om een ​​paar blogartikelen te plaatsen waarin de voordelen van winkelen bij uw merk worden benadrukt. In plaats daarvan gaat contentcuratie meer in excess of het informeren van uw publiek en het passief verbeteren van de positie van uw website bij Google.

In deze tijd is contentcuratie een belangrijk onderdeel van marketing voor bedrijven die een uitstekende on the internet aanwezigheid willen behouden. Omdat voor het beheren van inhoud geen nieuwe inhoud hoeft te worden gemaakt, is het ook relatief eenvoudig te onderhouden en in de loop van de tijd bij te werken.

Voordelen van contentbeheer

Weet je nog steeds niet zeker waarom veel bedrijven contentcuratie gebruiken? In werkelijkheid is dat omdat er meerdere grote voordelen zijn aan het regelmatig oefenen van inhoudsbeheer.

Makkelijker om trends in de branche te volgen

Contentcuratie maakt het bijvoorbeeld voor uw doelgroepleden gemakkelijker om branchetrends te volgen. Dit is vooral suitable in snel veranderende sectoren zoals technologie of financiën, waar nieuwe ontwikkelingen klanten in verwarring kunnen brengen of hen kunnen laten afvragen waarom uw merk de beste keuze voor hen is.

Doorway georganiseerde nieuwsbrieven en soortgelijke artikelen te plaatsen, zal uw doelgroep web zo gemakkelijk trends in de branche volgen als u. Ze zullen ook kunnen zien hoe uw merk voorop loopt bij belangrijke traits en verschuivingen, zodat ze uw merk eerder als een leider zullen beschouwen in vergelijking achieved uw concurrenten.

Positioneer uw merk als een “Thought Leader”

More than leiderschap gesproken, content curation kan u helpen uw merk te positioneren als een believed chief voor uw branche. Dit is gunstig voor zowel naamsbekendheid vergroten en reputatie bij uw doelgroep en bij uw concurrenten.

Gedachtenleiders komen meestal niet alleen fulfilled de beste ideeën. In plaats daarvan is de kans groter dat ze veel geweldige ideeën uit verschillende bronnen halen en ze vervolgens ordenen of combineren voor unieke effecten.

Door articles te beheren die relevant is voor uw merk, zal uw bedrijf een leidende rol spelen in de branche (of op zijn minst lijken te doen in de ogen van uw doelgroep).

Distributie van middelen aan uw crew

Veel startups worstelen achieved volledige marketinginspanningen, vooral als ze in de eerste jaren van hun bedrijf kleine marketingteams hebben. Het kan vele weken duren voordat het maken van inhoud echt op gang komt, vooral als u hoogwaardige inhoud wilt produceren. Bijvoorbeeld, gewoon 38% van de bloggers rapporteer sterke resultaten na meer dan 6 uur aan een enkele post te hebben besteed.

Maar contentcuratie is veel betrouwbaarder en gemakkelijker te realiseren, zelfs fulfilled een klein marketingteam. Dit kan gunstig zijn voor de distributie van middelen, zodat uw marketeers zich niet langer druk maken about het creëren van 100% originele inhoud en het halen van moeilijke deadlines.

In plaats daarvan kunnen ze een heleboel hoogwaardige inhoud uitbrengen die al is gemaakt en tegelijkertijd de naamsbekendheid vergroten. Houd er rekening mee dat je vroeg of laat nog steeds goede originele inhoud moet maken. Maar dit voordeel van resourcedistributie kan in het start ernstige gevolgen hebben voor de flexibiliteit en means van uw bedrijf. Instruments zoals Scoop It maken onderzoek naar de juiste inhoud om te beheren veel makkelijkerte.

Verhoogde merkbekendheid

Zoals hierboven vermeld, helpt contentcuratie op belangrijke manieren de merkbekendheid te vergroten. Alleen al het passief plaatsen van inhoud op uw website verhoogt uw Google-zoekmachineoptimalisatie, aangezien Google hoogwaardige artikelen op uw website detecteert.

Afbeeldingsbron

Maar lezers die uw web page bezoeken, zullen ook merken dat u het beste materiaal above uw branche of onderwerpgebied voor hen beschikbaar heeft. Door deze inhoud te verzamelen en te ordenen, maakt u het uw doelgroep gemakkelijker om meer te weten te komen more than uw branche en producten zonder dat ze persoonlijk vervelend of tijdrovend onderzoek hoeven te doen.

Na verloop van tijd kunt u zelfs ‘nieuwe’ inhoud schrijven doorway gekoppelde artikelen of onderzoekspapers samen te vatten. Uw marketingteam of copywriters kunnen dan een persoonlijk tintje geven aan die ‘overzichts’-inhoud en uw products of merk subtiel promoten. Dit geldt nog steeds als 100% origineel in de ogen van Google als het proper wordt gedaan.

Snellere doelgroepgroei

Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan contentcuratie de groei van uw doelgroep aanzienlijk verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor nieuwe startups die voor het eerst een publiek proberen op te bouwen.

In plaats van je achieved een klein marketingteam bezig te houden achieved het creëren van content material op de lange termijn, is het misschien slimmer en beter voor je beperkte middelen om je in plaats daarvan te concentreren op contentcuratie. Achieved contentcuration kun je in een kwestie van dagen of weken in plaats van maanden geweldige content material uitbrengen en daarna aan de originele material gaan werken.

In de tussentijd krijgt u nog steeds bezoekers, die bezoekers zullen de hoogwaardige inhoud op uw web-site opmerken en ze zullen wegkomen satisfied een positieve indruk van uw merk.

Verbeterde Web optimization en online zichtbaarheid

Ten slotte, articles curatie verbetert Google Search engine optimisation en helpt uw ​​site hoger te scoren voor gerichte zoekwoorden. Dit zal op zijn beurt uw on the web zichtbaarheid enorm vergroten in de eerste paar weken van de levensduur van uw internet site.

Ideas voor het samenstellen van inhoud

Houd deze guidelines in gedachten om ervoor te zorgen dat u het beheren van inhoud op de juiste manier toepast:

  • niet doen alleen maar gebruik contentcuratie. Zorg ervoor dat uw marketingteam ook zo snel mogelijk de originele inhoud aanzet.
  • Geef altijd de vermelding of hyperlink naar de bron van uw samengestelde inhoud. Dit voorkomt beschuldigingen van plagiaat en wordt bestraft door de Search engine optimization-algoritmen van Google
  • Pas geen inhoudsaggregatie toe, wat gewoon betekent dat u alle relevante nieuwsartikelen of kranten above uw branche verzamelt. Kies alleen de beste stukken voor het beste resultaat

Overzicht

Uiteindelijk kan content material curation een zeer positieve effect hebben op uw merk, vooral in de eerste maanden van zijn leven. Overweeg om regelmatig en in combinatie satisfied uw inspanningen voor het maken van marketinginhoud contentbeheer te gebruiken. De juiste samengestelde inhoud op uw merkwebsite kan leiden tot een grote boost in merkreputatie, conversieratio en meer.

Bezig met laden…