May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

De ontslagen van Microsoft, de sluiting van Airlift en de ongeplande studiepauze van Lofi Girl – TechCrunch

Hallo iedereen! Welkom terug bij Week in Overview, de nieuwsbrief waarin we de meest gelezen TechCrunch-verhalen van de afgelopen zeven dagen samenvatten. Wil je het in je inbox? Registreer hier!

Het meest gelezen verhaal op de site deze 7 days ging helaas opnieuw about ontslagen – dit keer bij Microsoft. Hoewel het bedrijf van system is zijn personeelsbestand in de komende maanden te laten groeien, schrapt het voorlopig “minder dan 1%” van zijn 180.000-personeelsbestand omdat het zich richt op “het opnieuw afstemmen van bedrijfsgroepen en rollen”. “Minder dan 1%” klinkt misschien niet enorm, maar 1% van 180.000 is nog steeds bijna 2.000 banen

andere dingen

Lofi Woman wordt neergehaald: YouTube nog altijd heeft de problemen fulfilled valse DMCA-verwijderingen niet ontdekt. Deze week de belachelijk chille YouTube-muziekstream Lofi meisje werd geraakt doorway een valse DMCA-assert. Het kanaal is een favoriet onder studenten/programmeurs/iedereen die op zoek is naar wat zachte beats om zich op te concentreren, dus de klachten waren luid en overal. YouTube erkende en keerde de fout terug, maar niet voordat de twee jaar durende streamingreeks van het kanaal werd verbroken.

TikTok is aan het eten…wat?: Na jaren van ongelooflijke groei, zou je waarschijnlijk verwachten dat TikTok veel gebruikersactiviteit heeft afgenomen van concurrerende sociale netwerken – de Facebooks, de Snapchats, enz. Maar zou je wedden dat het een impact experienced… laten we zeggen Google Maps? Een senior VP bij Google zegt dat dat het geval is.

Luchtbrug wordt afgesloten: Airlift, een van de beste startups in Pakistan, stopte deze week plotseling. Medewerkers kregen dinsdag te horen dat de activiteiten van de on-desire bezorgservice de volgende dag zouden worden stopgezet nadat een cruciale fondsenwervingsronde was mislukt.

DoorDash wil grotere bestellingen: Veel gebruik maken van de “DashPass”-provider van DoorDash? Slecht nieuws. Het “subtotaalminimum” op uw bestellingen – in feite het bedrag dat u moet bestellen voordat DashPass echt iets doet – zal de komende weken waarschijnlijk stijgen. Het bedrijf was voorheen difficult ingesteld op $ 12 voor eten of $ 35 voor boodschappen, maar het nieuwe minimum amount zal “verschillen for each winkel, stad en tijdstip van de dag”. Met andere woorden: algoritmessss.

Tesla verliest een major AI-executive: Toen in maart werd aangekondigd dat Tesla’s directeur van AI, Andrej Karpathy, een tijdelijk sabbatical zou nemen, ging het gerucht dat dit slechts de eerste stap was naar zijn meer officiële vertrek uit het bedrijf. En ja hoor: Karpathy maakte woensdag bekend dat hij eruit ligt. Karpathy zegt dat hij “geen concrete plannen” heeft voor wat de toekomst biedt.

Niets officieels: Een paar jaar geleden verliet de mede-oprichter van OnePlus, Carl Pei, het bedrijf om een ​​nieuwe hardware-onderneming op te richten achieved de naam Nothing at all. Deze week, na maanden van plagen/geruchten/hoopla, kondigde het bedrijf zijn eerste telefoon aan: de toepasselijke naam Cellular phone (1). Brian Heater bracht wat tijd doorway fulfilled de telefoon en deelt zijn gedachten erover – en de wilde LED-opstelling aan de achterkant – hier.

Niets smartphone

Afbeeldingscredits: Brian Heater

audio dingen

Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete TechCrunch-schrijver klinkt? Waarschijnlijk niet! Maar als je … bekijk onze podcasts! Deze 7 days:

  • Op de Equity-podcast spraken Alex/Natasha/Mary Ann more than hoe de omkering van Roe v. Wade van invloed zou kunnen zijn op hoe/waar bedrijven worden gebouwd.
  • Op Chain Reaction bespraken Lucas en Anita de nieuwste wendingen en spins op de achtbaanrit die crypto is, inclusief GameStop die een NFT-marktplaats lanceert.
  • Bowery Farming-oprichter Irving Fain voegde zich bij Darrell en Jordan op de Found-podcast om uit te leggen wat verticale landbouw is en waarom het ertoe doet.

excess dingen

Ben je al lid van TechCrunch+? Zo niet, dan mis je een aantal geweldige reads. Hoewel de meeste dingen die we op TechCrunch zetten helemaal free of charge zijn, is veel echt geweldige inhoud alleen beschikbaar voor TC+-abonnees.

De prijsstrategie van uw startup: Productprijzen kunnen een bedrijf maken of breken, maar de juiste prijs van vandaag is niet noodzakelijk de juiste prijs van morgen. Hoe pas je prijzen aan “zonder parasitair about te komen”? Hoe bepaal je de prijs voor iets in een “compleet nieuwe categorie”? Michael Perez, directeur groei voor beginnend VC-bedrijf M13, gaat hier uitgebreid op in.

Zo bescherm je je eigen vermogen als je ontslagen wordt: Als je ontslagen wordt… wat gebeurt er fulfilled dat vermogen dat je hebt gekregen als onderdeel van je compensatiepakket? Het antwoord is helaas niet altijd even duidelijk – maar Adam Keesling van Compound heeft een overzicht van waar je aan moet denken om ervoor te zorgen dat je behoudt wat je hebt verdiend.