December 3, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Drie veelvoorkomende fouten veroorzaakt door onervarenheid

“Er is geen vervanging voor ervaring.” Deze stelregel, die de tand des tijds heeft doorstaan, is applicable voor zakelijke verkopers omdat een gebrek aan ervaring uw deal kan ontmantelen.

Overweeg het volgende circumstance. Een bedrijfseigenaar die bijna satisfied pensioen gaat, is eigenaar van een winkel satisfied meerdere vestigingen die jaarlijks meerdere miljoenen verkopen. Hij interviewt een gerespecteerd en ervaren intermediair en is onder de indruk.

De nicht van de bedrijfseigenaar heeft echter onlangs haar MBA behaald en heeft haar oom verteld dat ze de verkoop van zijn bedrijf aankan en hem daarbij een hoop geld kan besparen. Het klinkt redelijk, maar het blijkt dat het gebrek aan ervaring van de nicht deze ondernemer minder dan optimale resultaten geeft.

Laten we eens kijken naar een paar problemen die onlangs zijn ontstaan ​​met onze naamloze, maar succesvolle ondernemer en zijn goedbedoelende en slimme, maar onervaren, nichtje.

Fout #1 Geen vertrouwelijkheidsovereenkomsten

Een probleem dat zich voordoet, is dat de bedrijfseigenaar en zijn nicht geen vertrouwelijkheidsovereenkomsten gebruiken fulfilled potentiële kopers. Als gevolg hiervan leren concurrenten, leveranciers, werknemers en klanten allemaal dat het bedrijf te koop is. Natuurlijk kan het ontdekken dat het bedrijf te koop staat een reeks problemen veroorzaken, aangezien zowel werknemers als leveranciers nerveus worden more than wat de verkoop zou kunnen betekenen. Dit zou uiteindelijk de verkoop van het bedrijf kunnen ondermijnen.

.vc_tailor made_1583272285036padding-major: 20px !importantpadding-bottom: 20px !importantachtergrondkleur: #7aad40 !vital.vc_customized_1645131343974margin-top rated: -20px !important

Is uw bedrijf exit klaar?

Als u van prepare bent uw bedrijf in de nabije toekomst te verlaten, kan EastWind’s Exit Tactic Playbook nuttig zijn bij het ontwikkelen van uw eigen exitstrategie, waardoor uw bedrijf beter verkoopbaar wordt.

 

Fout #2 Onjuiste financiële gegevens

Een ander probleem is dat de onervaren MBA een biedingsbericht moest opstellen. Tijdens het proces stelde ze enkele financiële gegevens samen die niet waren gecontroleerd. Hoewel dit een kleine fout leek, bevatte het geen enkele honderdduizenden pounds die de eigenaar experienced meegenomen. Hij vergat dit stukje informatie aan zijn nichtje te vertellen. Het is duidelijk dat dit ongeluk een dramatische affect heeft gehad op de cijfers. Bovendien zou dit gebrek aan informatie waarschijnlijk resulteren in lagere aanbiedingen en lagere biedingen, of zelfs de algemene interesse van potentiële kopers verminderen.

Fout #3 Het niet opnemen van de CFO

Een derde belangrijke fout in dit ongelukkige verhaal was het niet binnenhalen van de CFO. Het nichtje dacht dat ze de financiële aspects aankon, maar haar veronderstelling was onjuist. De eigenaar en het nichtje realiseerden zich niet dat potentiële kopers hun CFO zouden willen ontmoeten en dat hij betrokken zou zijn bij het due diligence-proces. Het niet vroeg in het proces betrekken van de CFO was een blunder die het proces enorm bemoeilijkte.

Het probleem is duidelijk. Een bedrijf verkopen is veel te belangrijk voor een novice. Als het tijd is om uw bedrijf te verkopen, profiteert u van het werken met een fusie- en overnameadviseur satisfied een uitstekende staat van dienst. Nogmaals, er is geen vervangende ervaring.

@media (min-breedte: 970px) en (max-breedte: 1079px).bg-head-1 track record-posture: middle major achtergrondherhaling: geen herhaling achtergrondformaat: omslag achtergrondafbeelding: url(https://eastwindinc.ca/eastwindwp18/wp-content material/uploads/2018/09/bg_cta_completeguide2.jpg) @media (min-breedte: 1080px) .bg-head-1 achtergrondpositie: midden boven achtergrondherhaling: geen herhaling achtergrondformaat: omslag achtergrondafbeelding: url(https://eastwindinc.ca/eastwindwp18/wp-information/uploads/2018/09/bg_cta_completeguide2.jpg)

De finish gids voor

uw bedrijf verkopen

Bekijk alles wat je nodig hebt om klaar te zijn voor de verkoop

Ontvang jouw exemplaar

Copyright: Zakelijke Brokerage Pers | Fotocredit: BillionPhotos.com via Adobe Inventory

Het bericht Drie veelvoorkomende fouten veroorzaakt doorway onervarenheid verscheen eerst op Eastwind Business Alternatives.