June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Evergrande riskeert eerste wanbetaling van lokale obligaties omdat uitstel wordt afgewezen

China Evergrande Team kreeg te maken fulfilled de eerste afwijzing van lokale schuldeisers om de betaling van een obligatie te verlengen, een ontwikkeling die kan leiden tot een mijlpaal onshore wanbetaling en investeerders aanmoedigt om een ​​hardere houding aan te nemen tegen andere ontwikkelaars die gehavend zijn door de vastgoedschuldencrisis van het land.

Houders van een in yuan luidende obligatie van Hengda Genuine Estate Team Co., de belangrijkste onshore-eenheid van het bedrijf, verwierpen een program om de betaling na de deadline van 8 juli satisfied zes maanden te verlengen, volgens een maandag ingediende beursnotering in Shenzhen. Het bedrijf had vorige 7 days een vergadering gehouden om goedkeuring van de schuldeisers te verkrijgen, maar meer dan 90% van de stemgerechtigden verwierp de voorgestelde verlenging.

Een kredietcrisis bij de Chinese vastgoedgigant zorgde vorig jaar voor onrust op de markten toen de autoriteiten begonnen achieved een ingrijpende bestrijding van de met schulden opgezadelde vastgoedsector van het land. Als Evergrande de lokale obligatie niet terugbetaalt, kan dit de eerste officiële achterstalligheid van de ontwikkelaar op een binnenlandse noot markeren, nadat het in december in gebreke was gebleven satisfied de betaling van dollarobligaties.

“Dit is de eerste keer dat het er niet in is geslaagd een onshore-obligatie te verlengen en zal een wanbetaling betekenen”, zegt Li Kai, CIO bij Beijing Shengao Private Equity Fund Administration Co Ltd. “Het zal een nieuw pad voor herstructurering creëren en gevolgen hebben voor de prijsstelling van vastgoedobligaties, met title uitgebreide obligaties. We verwachten hier meer onshore defaults.”

Ontwikkelaarsaandelen zakten maandag maar liefst 3%, het meest sinds 13 juni, volgens een Bloomberg Intelligence-meter, terwijl China’s large-yield greenback junk notes ,5 tot 1 cent daalden op de greenback.

Evergrande experienced niet meteen commentaar toen hem werd gevraagd naar het falen van de extensie.

Het lokale bankbiljet in kwestie is een zekerheid van 4,5 miljard yuan ($ 671 miljoen) die in 2023 moet worden betaald, achieved een putoptie voor investeerders om vervroegde aflossing te zoeken. De beveiliging heeft geen respijtperiode, volgens de aanbiedingscirculaire. De ontwikkelaar had in januari vermeden wat zijn eerste wanbetaling op een openbare onshore-obligatie zou zijn geweest door de steun van investeerders te verkrijgen om de vervroegde aflossing van het biljet zes maanden uit te stellen.

Evergrande heeft tot nu toe gemiste betalingen op zijn lokale obligaties vermeden door vertragingen op zijn deadlines te verzekeren. De eenheid experienced vorige week gezegd dat het verdere uitstel zocht tot 8 januari volgend jaar, wanneer de obligatie afloopt.

Zowel onshore- als offshore-investeerders houden nauwlettend in de gaten wat een van de grootste schuldherstructureringen van het land zou kunnen zijn, terwijl ze zich voorbereiden op een langdurige strijd about wie wordt betaald van wat overblijft. Evergrande heeft meer dan $ 300 miljard aan schulden.

Evergrande had eerder gezegd dat het ernaar streeft de schuldeisers eind juli een voorstel tot voorlopige herziening te doen. De vastgoedgigant zei vorige maand dat het actief bezig was fulfilled de herstructureringswerkzaamheden. Above de onshore-obligatie zei Hengda dat het actief zal onderhandelen achieved obligatiehouders om tot een program te komen.

“Evergrande moet fulfilled houders praten en zijn approach verbeteren”, aldus Bloomberg Intelligence-analist Daniel Lover. De ontwikkelaar kan ook overgaan tot het afschermen van zijn offshore-activa voor zijn buitenlandse obligatiehouders in een poging mogelijke juridische stappen te voorkomen, zei hij.

© 2022 Bloomberg