December 3, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Govt zal 537.070 nieuwe gasaansluitingen leveren in FY23

14 juli 2022: Het Central Directorate of National Savings (CDNS) heeft een besparingsdoel gesteld van Rs 1,5 biljoen voor het huidige boekjaar (2022-23), wat een spaarcultuur in het land zal bevorderen.

Op dit moment was de huidige markttrend in het land en het ambitieuze doel gesteld om de spaarcultuur verder te verbeteren, vertelde de hoge ambtenaar van CDNS hier donderdag aan APP.

In antwoord op een vraag zei hij dat de CDNS zijn jaarlijkse doelstelling in het vorige fiscale jaar 2021-22 overtrof en een historisch record vestigde van Rs1.250 miljard besparingen tot 30 juni 2022.

Voor het eerst in zijn geschiedenis overschreed National Savings Rs1.000 miljard nieuwe deposito’s en bereikte het de doelstelling van Rs1.250 miljard tegen 30 juni 2022,

De CDNS heeft het doel bereikt om Rs1.250 miljard nieuwe obligaties uit te geven in de laatste maanden van het huidige fiscale jaar 2021-22, van 1 juli 2021 tot 30 juni 2022.

Het had een jaarlijkse bruto-ontvangstdoelstelling van Rs980 miljard vastgesteld van 1 juli tot 30 juni van het vorige fiscale jaar 2020-21 om besparingen in het land te bevorderen.

De hoge ambtenaar zei dat de CDNS een jaarlijkse inzamelingsdoelstelling van Rs 250 miljard had vastgesteld van 1 juli tot 30 juni voor het jaar 2020-2021, vergeleken met Rs 352 miljard voor het voorgaande jaar (2019-20) in dezelfde periode om de besparingen in het land te vergroten .

De CDNS had een jaarlijkse inzamelingsdoelstelling van Rs352 miljard vastgesteld voor het jaar 2019-20 in vergelijking met Rs350 miljard voor het voorgaande jaar (2018-19), zei hij.

In antwoord op een vraag zei hij dat de CDNS had besloten om met islamitisch financieren te beginnen en vanaf volgende maand zou beginnen met de uitvoering van haar procedurele werkzaamheden om de instelling van islamitisch financieren te voorzien.

In dit verband zouden volgens de islamitische sharia-naleving prijsobligaties en kasbons worden uitgegeven voor investeringen in overeenstemming met de sharia-principes, zei hij.

De CDNS, zei hij, zou zijn consumenten islamitische investeringsmogelijkheden bieden, net als de rest van het bankwezen in de particuliere en publieke sector, waar de islamitische sharia-activiteiten nu 20 procent hebben bereikt.

In antwoord op een andere vraag zei de hoge functionaris dat de CDNS was begonnen te werken aan het vergroten van nieuwe investeringsmogelijkheden en het bevorderen van digitale investeringen door middel van veel nieuwe projecten.

De CDNS ontwikkelde in samenwerking met de State Bank of Pakistan digitale prijsobligaties die beschikbaar zouden zijn via online elektronische kanalen, zei hij.

Het is bezig met de lancering van zijn eerste mobiele app voor online aankoop en verzilvering van nationale spaarregelingen, voegde hij eraan toe.

De functionaris zei dat voor een betere en efficiënte elektronische overdracht van fondsen, de CDNS RAAST in de huidige maand zou adopteren voor een snelle geldstroom via zijn financiële zijrivieren.

Aanvankelijk had de CDNS drie afzonderlijke rekeningen geopend bij de State Bank of Pakistan (SBP) om directe toegang tot de Non-Food Account-1 voor haar Alternative Delivery Channel (ADC)-activiteiten, 1Link Payment, UPI Payment en RAAST-betaling te voorkomen.

De afdeling Financiën, zei hij, zou op dagelijkse basis een budgetplafond toewijzen en de CDNS zou binnen de limieten van de toegewezen middelen opereren.

Dienovereenkomstig werd de PFM-wet 2019 in zijn ware geest aangenomen voor de alternatieve bezorgkanalen van CDNS.

Hij zei dat de CDNS-rentetarieven gekoppeld waren aan het PIB-beleid van de SBP. Het directoraat had nieuwe wegen geopend voor publieke en private investeringen om de economie van het land te documenteren en transparantie in het financiële systeem te waarborgen.

In antwoord op een andere vraag over de huidige herziening van de winstpercentages van CDNS-certificaten, zei hij dat de CDNS dezelfde rente op de belegging in kasbons had gehandhaafd vanwege de marktsituatie en volgens het beleidsbesluit van Pakistan Investment Bonds (PIB).

APP