May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Kerala: Kerala-Centre face-off op GST: State FM Balagopal zegt dat er geen belasting moet worden geheven op artikelen van gewone mensen

De minister van Financiën van Kerala, KN Balagopal, zei donderdag dat de staat herhaaldelijk zijn bedenkingen experienced geuit around het opleggen van GST op bepaalde verpakte voedselproducten, in tegenspraak met de beweringen van de minister van Financiën van de Unie, Nirmala Sitharaman, dat zelfs niet-BJP-geregeerde staten aan boord waren bij het belastingbesluit.

Dagen nadat Sitharaman experienced gezegd dat doorway de oppositie geregeerde staten hun goedkeuring hadden gegeven voor het opleggen van 5 procent GST op bepaalde merkloze verpakte voedselproducten, zei Balagopal, een senior leider van het regerende linkerfront in Kerala, dat het slechts een “technische declare” was.

Hij herhaalde zijn verzet tegen het heffen van GST op bepaalde artikelen voor dagelijks gebruik en maakte duidelijk dat “geen belasting geheven mag worden op artikelen van gewone mensen”

Onder het regime van de goederen- en dienstenbelasting (GST) worden besluiten genomen bij consensus doorway de GST-raad, die bestaat uit de minister van Financiën van de Unie en de ministers van staatsfinanciën.

“We hebben begrepen dat alleen die grote bedrijven die belasting ontduiken op de verpakte essentiële goederen doorway hun merknamen en registratie te misbruiken, worden belast”, vertelde Balagopal aan PTI.

Balagopal zei dat hij de kwesties die betrokken zijn bij het uniform opleggen van GST op alle verpakte essentiële goederen aan de orde heeft gesteld tijdens de vergaderingen van de Group of Ministers (GoM) die in november vorig jaar en juni van dit jaar werden gehouden.

De minister van Kerala, een lid van de GoM, zei dat hij zelfs een temporary had gestuurd naar de voorzitter van de groep, Kranataka Main Minister Basavaraj S Bommai, met het verzoek om een ​​meer gedetailleerde studie te plaatsen voordat de aanbevelingen definitief worden, zodat de GoM de juiste beslissingen kan nemen om het leven te verbeteren. van de gewone guy in het land.

“In de transient had ik gezegd dat de poging om verschillende kleine sectoren binnen te halen zonder een behoorlijke impactstudie een situatie zou kunnen creëren waarin arme en gewone mensen belasting worden geheven”, zei Balagopal.

De minister zei ook dat hij dezelfde transient opnieuw naar Bommai experienced gestuurd toen de laatste GoM-bijeenkomst on the internet was in juni van dit jaar en hem verzocht om het onderdeel te maken van het eindrapport.

Balagopal beweerde dat GST op bepaalde verpakte voedingsmiddelen geen kwestie van verwarring of de strijd tussen het centrum en de staat was en hoopte dat er een gedetailleerde discussie in excess of de kwestie zal worden gehouden in de volgende vergadering van de GST-raad volgende maand.

“Er is veel verwarring onder de mensen more than de kwestie… Ons standpunt is heel duidelijk. We handhaven nog steeds ons standpunt, dat we in de GoM-vergadering hebben ingenomen, dat er geen belasting moet worden geheven op artikelen van gewone mensen,” hij zei.

De laatste confrontatie tussen Kerala en het Centrum komt ook te midden van stijgende politieke gemoederen above prijsstijgingen, waaronder het heffen van GST op bepaalde dagelijkse gebruiksartikelen, en de kwestie heeft ook geleid tot verstoring van de parlementaire techniques in de afgelopen drie dagen.

Op dinsdag experienced Sitharaman gezegd dat de niet-BJP-geregeerde staten – Punjab, Chhattisgarh, Rajasthan, Tamil Nadu, West-Bengalen, Andhra Pradesh, Telangana en Kerala – hadden ingestemd met het opleggen van de heffing van 5 procent.

Te midden van toenemende protesten over de heffing, had Balagopal dinsdag de Kerala-vergadering laten weten dat de deelstaatregering niet van system is belasting te heffen op artikelen die worden verkocht door entiteiten zoals Kudumbashree of kleine winkels in pakketten van 1 of 2 kg.

“In ieder geval zijn we in Kerala niet van program belasting te heffen op artikelen die worden verkocht doorway organisaties zoals Kudumbashree of in kleine winkels in pakjes van 1 of 2 kg of in losse hoeveelheden. Zelfs als dit tot problemen achieved het centrum zal leiden”, zegt Balagopal. de Vergadering experienced verteld.

Kerala Main Minister Pinarayi Vijayan heeft verzocht om een ​​dringende interventie van premier Narendra Modi around de kwestie van het opleggen van GST op essentiële goederen, achieved het argument dat de verhuizing de gewone mensen ernstig zal treffen.

Vijayan heeft erop gewezen dat veel kleine winkeliers en molenaars de artikelen voorverpakken en verkoopklaar houden, zodat de klanten ze gemakkelijk van de plank kunnen kopen in plaats van tijd te besteden aan het wegen en inpakken van de artikelen.

In een quick aan Modi op dinsdag had Vijayan gezegd dat een dergelijke voorverpakking een gangbare praktijk is in de meeste winkels in Kerala en dat de huidige verandering een negatief influence zal hebben op het grote aantal gewone klanten dat deze winkels bezoekt voor hun essentiële aankopen.