June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Lach je weg naar een goede gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van lachen

1 juli is internationale grapdag. Dat heeft me geïnspireerd om me de hele maand juli op het lachen te concentreren.

Lach je weg naar een goede gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van lachen

Iedereen lacht graag, of het nu van een sitcom op tv is, een live comedyshow, of omdat een vriend zichzelf voor gek heeft gezet. Wanneer was de laatste keer dat je de tijd nam om te ontspannen en iets te vinden om above te lachen? Niet zomaar een lach, maar een van die diep buik lacht die je traanbuisjes opruimt!

Als je een van de vele volwassenen bent die moeite hebben om te ontspannen, zul je verrast zijn te weten dat lachen echte gezondheidsvoordelen heeft. Ja, het klinkt nogal gek, maar je favoriete sitcom kan wonderen doen voor je gezondheid!

Hoe kan lachen helpen?

Als je lacht, laat je lichaam endorfine vrij in het bloedsysteem. Endorfines werken als natuurlijke pijnstillers en zorgen er ook voor dat u zich gelukkig voelt. Het beste is dat endorfines volledig vrij zijn van bijwerkingen – het is allemaal natuurlijk! Daarom voel je je een “natuurlijke significant” na de juiste dosis gelach.

Lachen leidt niet alleen tot een gevoel van welzijn, maar kan ook het volgende doen:

  • Lage bloeddruk – Deze cyclus begint achieved het stijgen van de bloeddruk als je begint te lachen, maar daalt dan tot een niveau onder normaal. Als je tijdens het lachen diep ademhaalt, wordt er snel meer zuurstofrijk bloed doorway je lichaam getransporteerd.
  • Verminder strain en verhoog je aandacht, hartslag en hartslag – Wanneer uw hartslag en polsslag verhoogd zijn, voelt u zich energieker. Oplettender zijn kan natuurlijk leiden tot beter leren en groeien.
  • Laat je hart sterker worden – Hartspecialisten stellen al lang vast dat mentale tension bijzonder schadelijk is voor het hart en een van de belangrijkste oorzaken is van de ophoping van vet en cholesterol in de kransslagaders. Door regelmatig te lachen en die pressure te verminderen, helpt u uw lichaam om die vetophoping te verminderen en tegelijkertijd uw risico op een hartaanval te verminderen.
  • Lagere bloedsuikerspiegel – Lachen helpt bij het verminderen van worry en worry leidt vaak tot een verhoging van de bloedsuikerspiegel.

Lachen als een vorm van oefening

Als je je hoofd achterover gooit en lacht, werk je eigenlijk je spieren van de heupen tot de schouders. Omdat lachen het in- en uitademen van lucht, het verdrijven van kooldioxide en het opnemen van zuurstof inhoudt, krijgen je interne organen en kernspieren een goede coaching elke keer dat je hartelijk lacht. Het klinkt misschien gek, maar het is waar.

  • Ooit van gehoord “lachyoga?” Het is een vorm van yogales waarbij je de regelmatige rekoefeningen uitvoert terwijl je gek wordt om te lachen. De activiteiten variëren van het imiteren van dieren tot het spreken in brabbeltaal. Als je denkt dat dit raar klinkt, heb je gelijk. Het is! Maar we moeten het leven niet meer zo serieus nemen en plezier gaan maken!

Verbeter uw geestelijke gezondheid doorway te lachen

Elke dag word je geconfronteerd fulfilled uitdagingen en het is helemaal aan jou hoe je ze het hoofd biedt. Je kunt een positieve of een negatieve houding kiezen. Lachen als je voor een uitdaging staat, kan je humeur helpen verbeteren (en die van je omgeving) en misschien kun je de uitdaging in een positief daglicht stellen. Dit zal u helpen de pressure te verminderen en dingen sneller gedaan te krijgen.

  • Lachen wordt about het algemeen gevolgd door een gevoel van ontspanningdaarom is het een goede vorm van stressvermindering.
  • Gebruik lachen als een manier om opnieuw make contact with te maken achieved je familie, vooral in moeilijke tijden. Als je lacht, praat je in excess of het algemeen meer, maak je direct oogcontact en maak je zelfs meer speak to.

Een lach for every dag…

Lachen heeft veel fysieke voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn, maar je moet natuurlijk nog steeds sporten, goed eten en je routinecontroles ondergaan. Desalniettemin zijn er gewoon veel voordelen aan lachen en het zal je helpen te genieten van het hysterische leven dat je omringt!