March 23, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Luis von Ahn, mede-oprichter en CEO van Duolingo — Hoe (echt) missiegedreven te zijn, experimenten met het genereren van inkomsten, 10x groei, iteraties van organigrammen voor impact

Artistieke weergave van Luis von Ahn.
Illustratie via 99designs

“Als iemand je vraagt ​​om iets over een lange tijd te doen, verander dan de kaders en zeg: ‘Wat als het morgen was? Zou je dit willen doen of niet?’ Bijna altijd is het antwoord: ‘Nee, ik wil dit zeker niet morgen doen.’ En dan moet je op basis daarvan antwoorden.”

— Luis von Ahn

Luis von Ahn (@LuisvonAhn) is ondernemer en consulting professor aan de Carnegie Mellon University, die wordt beschouwd als een van de pioniers van crowdsourcing. Hij staat bekend als mede-uitvinder van CAPTCHA’s, als MacArthur-fellow en als twintiger verkocht hij twee bedrijven aan Google.

Momenteel is hij mede-oprichter en CEO van Duolingo, een taalleerplatform dat is opgericht om gratis taalonderwijs naar de wereld te brengen. Met meer dan 500 miljoen gebruikers is het nu het populairste taalleerplatform en de meest gedownloade onderwijsapp ter wereld.

Luis is uitgeroepen tot een van de Briljant 10 door Populaire wetenschap, een van de 50 beste hersens in de wetenschap door Ontdekkeneen van de Innovators onder de 35 door MIT Technology Reviewen een van de 100 meest creatieve mensen in het bedrijfsleven door Snel bedrijf. Luis won ook de 2018 Lemelson-MIT-prijsde grootste geldprijs voor uitvindingen in de VS

Geniet ervan!

Beluister de aflevering op Apple-podcasts, Spotify, Bewolkt, Podcast-verslaafde, Pocket Casts, Castbox, Google Podcasts, Stitcher, Amazon-muziek, of op je favoriete podcastplatform. Je kan ook bekijk hier het interview op YouTube.

Wordt gesponsord door Atletische Groenen alles-in-één voedingssupplement, Helix Slaap premium matrassenen LinkedIn-banen wervingsplatform met meer dan 800 miljoen gebruikers. Hieronder meer over alle drie.

#607: Luis von Ahn, mede-oprichter en CEO van Duolingo – Hoe (echt) missiegedreven te zijn, experimenten met inkomsten genereren, 10x groei, organigram-iteraties voor het beïnvloeden van statistieken, het ingewikkelde pad naar een beursgang, beste wervingspraktijken, vangen Examenbedriegers, de allure van Toto-toiletten, de toekomst van Duolingo en hoe je opvalt in je carrière


Deze aflevering wordt u aangeboden door LinkedIn-banen. Of u nu op zoek bent naar personeel voor een cruciale rol of nadenkt over de behoeften die u in de toekomst zou kunnen hebben, LinkedIn-banen kunnen helpen. LinkedIn screent kandidaten op de harde en zachte vaardigheden waarnaar u op zoek bent en plaatst uw baan voor kandidaten die op zoek zijn naar vacatures die passen bij wat u te bieden heeft.

Met behulp van LinkedIn’s actieve community van meer dan 800 miljoen professionals wereldwijd, LinkedIn-banen kan u helpen sneller de juiste persoon te vinden en aan te nemen. Wanneer uw bedrijf klaar is voor de volgende aanwerving, zoek dan de juiste persoon met LinkedIn Jobs. En nu kun je gratis een vacature plaatsen. Ga naar LinkedIn.com/Tim.


Deze aflevering wordt u aangeboden door Atletische Groenen. Ik krijg de hele tijd de vraag: “Als je maar één supplement zou kunnen gebruiken, wat zou dat dan zijn?” Mijn antwoord is meestal: AG1 door Atletische Groenen, mijn alles-in-één voedingsverzekering. Ik heb het aanbevolen in Het lichaam van 4 uur in 2010 en werd hiervoor niet betaald. Ik doe natuurlijk mijn best met voedzame maaltijden, maar AG omvat verder mijn basis met vitamines, mineralen en micronutriënten uit volwaardige voedingsmiddelen die de darmgezondheid en het immuunsysteem ondersteunen.

Direct, Atletische Groenen biedt u hun vitamine D vloeibare formule gratis aan bij uw eerste abonnementsaankoop-een essentiële voedingsstof voor een sterk immuunsysteem en sterke botten. Op bezoek komen AthleticGreens.com/Tim om deze speciale aanbieding vandaag te claimen en de gratis Vitamine D Liquid Formula (en vijf gratis reispakketten) te ontvangen bij uw eerste abonnementsaankoop! Dat is tot een jaarvoorraad vitamine D als toegevoegde waarde als je hun heerlijke en uitgebreide alles-in-één dagelijkse groenteproduct probeert.


Deze aflevering wordt u aangeboden door Helix Slaap! Helix is ​​door . geselecteerd als de #1 overall matras van 2020 GQ tijdschriftBedrade, Appartementtherapie en vele anderen. Met helix, is er een specifieke matras om aan de unieke comfortbehoeften van elk lichaam te voldoen. Doe gewoon hun quiz-nog maar twee minuten om te voltooien-die past bij uw lichaamstype en slaapvoorkeuren om de perfecte matras voor u te vinden. Ze hebben een garantie van 10 jaar en u kunt het honderd nachten zonder risico uitproberen. Ze halen het zelfs van je op als je het niet leuk vindt. En nu biedt Helix tot 200 dollar korting op alle matrasbestellingen plus twee gratis kussens bij HelixSleep.com/Tim.


Wil je horen wanneer Luis von Ahn voor het laatst in deze show was? Luister hier naar ons gesprek, waarin we bespreken waarom Luis Google verliet voordat zijn vestingfase was voltooid, de voor- en nadelen van het runnen van een technologiebedrijf, het evoluerende bedrijfsmodel van Duolingo, hoe Duolingo zich verhoudt tot college-instructie, hoe Luis dierenartsen en rekruteert informatica-ingenieurs, ondernemersbronnen en nog veel meer.

#135: Luis Von Ahn over talen leren, bedrijven bouwen en de wereld veranderen

Wat was je favoriete quote of les uit deze aflevering? Laat het me weten in de reacties.

SCROLL HIERONDER VOOR LINKS EN TOON OPMERKINGEN…

GESELECTEERDE LINKS VAN DE AFLEVERING

 • Verbonden met Luis von Ahn:

Twitter | LinkedIn

LAAT NOTITIES ZIEN

 • [05:03] Waarom de Duolingo uil groen is
 • [06:47] De kernoorzaak achter Duolingo’s creatie en hoe Duolingo in de loop der jaren is geëvolueerd
 • [12:48] Duolingo’s inspanningen om inkomsten te genereren die niet helemaal uitkwamen
 • [21:06] Hoe waren de medewerkers van Duolingo na aanvankelijke terughoudendheid ervan overtuigd dat er inkomsten moesten worden gegenereerd?
 • [25:06] Zullen mensen, naarmate machinegestuurde vertaaldiensten steeds geavanceerder worden, nog steeds proberen om andere talen te leren via Duolingo?
 • [29:31] De meest gevolgde/invloedrijke talen in het Duolingo-systeem momenteel
 • [39:14] De ontwikkeling van het organigram van Duolingo
 • [45:40] Waarom Duolingo een dagelijkse statistiek gebruikt
 • [48:33] Boekaanbevelingen
 • [50:26] Luis’ meest waardevolle investeringen
 • [52:20] Nieuwe overtuigingen, gedragingen of gewoonten
 • [55:20] Recente, levensveranderende aankopen
 • [1:02:39] Wat het bijgewerkte reclamebord van Luis voor 2022 zou kunnen zeggen
 • [1:06:14] Wat Luis bedoelt als hij verwijst naar Duolingo’s ‘missie’ en hoe de langetermijnvisie van het bedrijf de besluitvorming beïnvloedt?
 • [1:12:34] Hoe Duolingo goede kandidaten aanwerft voor de lange termijn
 • [1:18:50] Waarom en hoe Duolingo naar de beurs ging
 • [1:25:42] De grootste uitdagingen waarmee Luis wordt geconfronteerd als CEO van een beursgenoteerd bedrijf
 • [1:30:50] Duolingo breidt uit om meer dan alleen talen te leren
 • [1:36:18] De Duolingo English Test: bekwaamheidstests vanuit huis geaccepteerd door 4.200 academische programma’s over de hele wereld
 • [1:39:51] Hoe Luis’ expertise in het opsporen van valsspelers tijdens zijn tijd als professor aan Carnegie Mellon Duolingo-producten betrouwbaarder maakt als geaccrediteerde bronnen
 • [1:43:39] Het korte gesprek met de persoonlijke trainer van Luis dat zijn routineontbijt veranderde – in een ander routineontbijt
 • [1:44:38] Advies aan jonge, gedreven mensen die de arbeidsmarkt betreden
 • [1:48:07] Hoe Luis beter is geworden in het zeggen van “Nee.”
 • [1:49:56] Luis’ verzoek van het publiek en afscheidsgedachten

MEER GASTENCITATEN UIT HET INTERVIEW

“Zo’n 97 procent van onze actieve gebruikers gebruikt Duolingo gratis. Toch verdienen we meer geld dan alle andere onderwijs-apps. Daar zijn we heel trots op.”
— Luis von Ahn

“Als je niet poetst met een elektrische tandenborstel, doe je het verkeerd.”
— Luis von Ahn

“De houding van gewoon een manier vinden om nuttig te worden, brengt je veel verder.”
— Luis von Ahn

“Hopelijk hebben de meeste mensen de Duolingo-uil gezien. Het is onze mascotte. Allereerst is het een uil, want in de meeste westerse landen staan ​​uilen voor kennis. Blijkt dat dit gewoon helemaal niet waar is in Azië. Nu we uitbreiden naar Azië, vragen mensen ons: ‘Waarom gebruik je in godsnaam een ​​uil? Uilen zijn gewoon gemene dieren.’”
— Luis von Ahn

“Als iemand je vraagt ​​om iets over een lange tijd te doen, verander dan de kaders en zeg: ‘Wat als het morgen was? Zou je dit willen doen of niet?’ Bijna altijd is het antwoord: ‘Nee, dit wil ik zeker niet morgen doen.’ En dan moet je op basis daarvan antwoorden.”
— Luis von Ahn

GENOEMDE MENSEN

De Tim Ferriss-show is een van de meest populaire podcasts ter wereld met meer dan 700 miljoen downloads. Het is drie keer geselecteerd voor “Best of Apple Podcasts”, het is vaak de #1 interviewpodcast in alle Apple Podcasts en het is bij vele gelegenheden de #1 gerangschikt van de meer dan 400.000 podcasts. Om gratis naar een van de vorige afleveringen te luisteren, kijk op deze pagina.

Related Article