June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Nog twee redenen waarom deze bearmarkt nog niet voorbij is

Goldman Sachs zegt dat de vooruitzichten voor 2023 te optimistisch zijn

Goldman Sachs-analisten Ben Snyder hebben een temporary aan beleggers gestuurd waarin ze een sentiment dat wij delen, herhalen. In zijn notitie zegt hij de vooruitzichten voor 2023 voor S&P500 (NYSEARCA: SPIE) de winst is te optimistisch gezien de tegenwind waarmee de economie wordt geconfronteerd. Zelfs als we de mogelijkheid van een recessie buiten beschouwing laten, zegt dhr. Snyder dat de consensus van de analisten voor de marges gewoonlijk te hoog is en dat dit naar onze mening het beste situation is. Het worstcasescenario is dat de marges niet merkbaar zullen verbeteren in de brede markt en dat de winstgroei in 2023 erg lauw zal zijn, als die al aanwezig is. De conclusie is dat de analist hoogstwaarschijnlijk zijn schattingen voor volgend jaar zal gaan verlagen en dat zal neerwaartse druk op de aandelenmarkt veroorzaken.MarketBeat.com – MarketBeat

“Vooruitblikkend, laten analistenschattingen zien dat de winstmarges van de S&P 500 in 2023 naar nieuwe hoogtepunten zullen stijgen”, zei Snider. “Ondanks de krappere financiële voorwaarden, aanhoudende druk op de inputkosten en een vertragende omzetgroei, blijven analisten volgend jaar een stijging van de winstmarges voorspellen.”

De vraag is wanneer ze die verwachtingen gaan verlagen en we denken dat het snel zal zijn. De vooruitzichten voor de winst zijn dit jaar more than het algemeen erg troebel en dat heeft geleid tot een interessante development. De consensusschattingen voor de Q1- en Q2-periodes van 2022 bleven tot het einde van het voorgaande kwartaal stabiel, bleven daar hoopvol, en vielen toen onder het gewicht van de werkelijkheid. Als deze development zich voortzet, verwachten we dat de vooruitzichten voor de winst in het derde kwartaal de komende maand beginnen af ​​te brokkelen en dat het vierde kwartaal daarmee kan dalen. De verwachting voor de tweede helft is een aanzienlijke verbetering van de toeleveringsketen en prijsstabiliteit, waar we nu naar kijken, zijn aanhoudende problemen fulfilled de toeleveringsketen en een enorm onbeheersbare inflatie.

Cathie Woods zegt dat we al in een recessie zitten, Duh

Cathie Wooden herhaalde een ander gevoel dat we de afgelopen twee maanden hebben ontwikkeld en dat is dat we… al in een recessie. Volgens haar heeft de snelle toename van de voorraden dit jaar, naast andere inspanningen om problemen fulfilled de toeleveringsketen te verminderen, de markt ingesteld op een deflatoire periode, en misschien heeft ze gelijk. Wat dit betekent, is een nieuw tijdperk van kortingen, krappere marges en uiteindelijk een krimp van het BBP nu detailhandelaren en groothandels werken aan het verminderen van de opgeblazen voorraad.

Op foundation van de gegevens bevinden we ons al in een technische recessie en wachten we alleen op de uitlezing van het BBP van het 2e kwartaal om dit te bevestigen. De laatste voorlopende indicatoren kwamen uit op een nieuw dieptepunt van -,4% en omvatten een neerwaartse herziening van eerdere gegevens, wat ons suggereert dat het BBP van het 2e kwartaal slechter zal zijn dan het 1e kwartaal. In dit situation lijkt een zachte landing hoogst onwaarschijnlijk en komt er deze week een belangrijk datapunt uit. De PCE-prijsindex komt donderdag uit en zal de noodzaak van agressieve FOMC-actie bevestigen, de enige vraag is hoe agressief? Zoals het nu is, zal het FOMC naar verwachting bij elk van de volgende twee vergaderingen de rente satisfied 75 basispunten verhogen.

De technische vooruitzichten voor de S&P 500 zijn ongewijzigd

De S&P 500 kaatste terug van het niveau van 3.650 in wat begon als een sterke zet, maar de berenmarkt rally is al lager. De index heeft weerstand gevonden bij het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn en valt samen achieved het middelpunt van een dalend kanaal. Naar onze mening is dit een substantial bearish ontwikkeling waarbij de index is ingesteld om de recente dieptepunten opnieuw te testen, zo niet nieuwe. Een beweging onder de 3.650 zal de deur openen naar ons volgende doel op het niveau van 3.400 en mogelijk naar een volledige retracement van de door COVID-19 veroorzaakte rally in aandelen.
Nog twee redenen waarom deze bearmarkt nog niet voorbij is