May 31, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

PKR wint 85 paisa in intraday-handel

04 juli 2022: De wereldwijde aandelenmarkten aarzelden maandag toen een reeks zachte Amerikaanse gegevens neerwaartse risico’s voor het salarisrapport van juni van deze week duidden, terwijl de drukte around een mogelijke recessie nog steeds een opluchting voor staatsobligaties veroorzaakte.

De zoektocht naar veiligheid hield de US-dollar dicht bij het hoogste punt in 20 jaar, hoewel de eerste actie licht was satisfied de Amerikaanse markten op vakantie.

Income Treasuries werden gesloten, maar futures breidden hun winst uit, wat inhield dat de 10-jaarsrente ongeveer 2,88% vasthield, na een daling van 61 basispunten sinds hun piek in juni.

De breedste MSCI-index van Azië-Pacific-aandelen buiten Japan bleef vlak, terwijl de Japanse Nikkei ,6% bijdroeg.

Chinese blue chips waren weinig veranderd, aangezien steden in het oosten van China de COVID-19-beperkingen zondag hebben aangescherpt te midden van nieuwe coronavirusclusters.

EUROSTOXX 50-futures voegden ,5% toe en FTSE-futures ,6%. Zowel de S&P 500-futures als de Nasdaq-futures daalden echter fulfilled ,6%, na slechts een klein beetje stabiel te zijn op vrijdag.

David J. Kostin, een analist bij Goldman Sachs, merkte op dat elke S&P 500 sector bar energie een negatief rendement opleverde in de eerste helft van het jaar te midden van serious volatiliteit.

“De huidige bearmarkt is volledig gebaseerd op waardering en niet op lagere winstramingen”, voegde hij eraan toe.

“We verwachten echter dat de consensusprognoses voor de winstmarge zullen dalen, wat zal leiden tot neerwaartse herzieningen van de winst per aandeel, ongeacht of de economie in een recessie terechtkomt of niet.”

Het winstseizoen begint op 15 juli en de verwachtingen worden duidelijk lager gezien de hoge kosten en de verzwakkende gegevens.

De veel bekeken BBP Now-prognose van de Federal Reserve van Atlanta is voor het tweede kwartaal gedaald tot -2,1% op jaarbasis, wat inhoudt dat het land zich al in een technische recessie bevond.

Uit het loonlijstrapport van vrijdag blijkt dat de banengroei in juni vertraagt ​​tot 270.000, waarbij de gemiddelde inkomsten iets vertragen tot 5,%.

TARIEVEN OMHOOG, DAN OMLAAG

Toch zullen de notulen van de beleidsvergadering van de Fed in juni op woensdag vrijwel zeker havikachtig klinken, aangezien de commissie ervoor heeft gekozen de rente achieved maar liefst 75 basispunten te verhogen.

De markt rekent ongeveer 85% kans op een nieuwe stijging van 75 basispunten deze maand en tarieven op 3,25-3,5% tegen het einde van het jaar.

“Maar de markt is ook in prijs veranderd in een steeds agressiever tariefverlagingsprofiel voor de Fed in 2023 en 2024, in overeenstemming fulfilled een groeiende kans op een recessie”, merkten analisten van NAB op.

“Ongeveer 60 basispunten van Fed-kortingen zijn nu ingeprijsd voor 2023.”

In valuta’s was de vraag van beleggers naar de meest liquide veilige haven in het voordeel van de US-dollar, die bijna twee decennia hoog is ten opzichte van een mand van concurrenten op 105,04.

De euro was vlak op $1,0432 en niet ver van het recente dieptepunt in vijf jaar van $1,0349. De Europese Centrale Bank zal naar verwachting deze maand voor het eerst in tien jaar de rente verhogen, en de euro zou een stijging kunnen krijgen als ze besluit tot een agressievere stap van een halve punt.

De Japanse yen trok eind vorige week ook wat stromen naar veilige havens aan, waardoor de greenback terugliep naar 135,05 yen van een 24-jarige best van 137,01.

Een hoge greenback en stijgende rente zijn niet gunstig geweest voor het niet-renderende goud, dat vastzat op $1.810 per ounce, nadat het vorige 7 days een dieptepunt in zes maanden experienced bereikt.

De angst voor een wereldwijde economische neergang ondermijnde ook industriële metalen, waarbij koper een dieptepunt in 17 maanden bereikte en 25% was gezakt vanaf de piek in maart.

De olieprijzen daalden toen beleggers de zorgen more than de vraag afwogen tegen de aanbodbeperkingen. Productiebeperkingen in Libië en een geplande staking onder Noorse olie- en gasarbeiders waren slechts de laatste klappen voor de productie. [O/R]

Brent daalde 34 cent tot $ 111,29, terwijl Amerikaanse ruwe olie satisfied 30 cent daalde tot $ 108,13 for every vat.

Reuters