June 1, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

President Gotabaya Rajapaksa ontvlucht Sri Lanka

De omstreden leider is geland op de Malediven met een militair vliegtuig

Colombo, 13 juli Sri Lanka’s omstreden president Gotabaya Rajapaksa is woensdag fulfilled een militair vliegtuig naar de Malediven gevlucht, uren voordat hij zou moeten aftreden in het licht van een openbare opstand tegen hem en zijn familie wegens het verkeerd omgaan satisfied de economie die het land failliet heeft gemaakt .

De 73-jarige leider werd ontvangen door een vertegenwoordiger van de Maldivische regering op de luchthaven van Velana, zeiden bronnen hier, die Maldivische functionarissen citeerden.

Rajapaksa vluchtte het land uit op een militair vliegtuig, de Dagelijkse spiegel on the net gemeld.

Hij arriveerde rond 03:00 lokale tijd (22:00 GMT) in de hoofdstad van de Malediven, Malé, meldde de BBC.

Er was echter nog geen officiële bevestiging van het vertrek van Rajapaksa uit Sri Lanka.

Zijn jongere broer en voormalig minister van Financiën Basil Rajapaksa heeft ook het land verlaten, aldus de BBC.

Basil, de 71-jarige leider die algemeen verantwoordelijk wordt gehouden voor de ergste economische disaster van het land, die de mensen ellende heeft bezorgd, zou naar de VS gaan. Hij is houder van een Amerikaans paspoort.

Op maandagavond werden zowel Rajapaksa als zijn broer Basil teruggestuurd op de luchthaven van Colombo toen ze probeerden het land te verlaten, te midden van toenemende woede tegen de machtige familie omdat ze de ergste economische crisis van het eiland verkeerd hadden aangepakt.

Basil nam begin april ontslag als minister van Financiën, toen de straatprotesten toenamen tegen tekorten aan brandstof, voedsel en andere benodigdheden en hij stopte in juni satisfied zijn zetel in het parlement.

President Rajapaksa heeft zowel parlementsvoorzitter Mahinda Yapa Abeywardena als leading Ranil Wickremesinghe laten weten dat hij op 13 juli zal aftreden, dagen nadat demonstranten zijn ambtswoning bestormden uit woede around de ergste economische crisis van het eiland.

Spreker Abeywardena zou woensdag het ontslag van president Rajapaksa in het land publiekelijk aankondigen.

De politieke partijen van Sri Lanka hebben hun inspanningen opgevoerd om een ​​regering van alle partijen te vormen en vervolgens op 20 juli een nieuwe president te kiezen om te voorkomen dat het failliete land verder afglijdt naar anarchie.

Commence deze 7 days vond een ontmoeting plaats tussen de belangrijkste oppositie Samagi Jana Balavegaya (SJB) en de Sri Lanka Independence Occasion (SLFP) van voormalig president Maithripala Sirisena.

Partijen zijn begonnen achieved het voeren van campagnes voor de steun van mogelijke kandidaten. De SJB zei dat ze campagne zullen voeren voor de benoeming van Sajith Premadasa als interim-president.

Premadasa zei maandag dat zijn partij klaar is om het land op presidentieel en premiersniveau te leiden en de economie te ontwikkelen.

Volgens de Sri Lankaanse grondwet zal de voorzitter van het parlement, als zowel de president als de leading aftreden, voor maximaal 30 dagen als waarnemend president fungeren.

Het Parlement kiest binnen 30 dagen een nieuwe president uit een van zijn leden, die het ambt voor de resterende twee jaar van de huidige termijn zal bekleden.

De distributie van kookgas is hervat naast de levering van brandstof aan stores doorway Indian Oil Company na een onderbreking op zondag. Er zijn nog steeds lange wachtrijen bij brandstofpompen.

Demonstranten blijven de drie belangrijkste gebouwen in de hoofdstad bezetten, het President’s Property, het presidentieel secretariaat en de officiële residentie van de leading, Temple Trees, en roepen op tot hun ontslag.

Sri Lanka, een land met 22 miljoen inwoners, is in de greep van een ongekende economische onrust, de ergste in zeven decennia, waardoor miljoenen mensen worstelen om voedsel, medicijnen, brandstof en andere benodigdheden te kopen. Leading Wickremesinghe zei vorige 7 days dat Sri Lanka nu een bankroet land is.

gepubliceerd op

13 juli 2022