December 1, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Relativity-CEO Tim Ellis legt de Mars-missie van zijn bedrijf uit

Vorige week, Relativity Space en Impulse Space aangekondigd een partnerschap om de eerste privémissie naar Mars te lanceren. De twee startups zeggen dat ze al in 2024 zullen proberen een Purple Earth-lander te lanceren.

Volgens de overeenkomst zal Relativity Impulse’s Mars Cruise Car en Mars Lander lanceren op de 3D-geprinte Terran R-raket vanaf Cape Canaveral. Terran R zal een trans-Mars injectie (TMI) baan binnengaan, en eenmaal daar zal de satisfied aeroshell uitgeruste Mars Lander van Impulse een voortstuwende landing op het oppervlak van Mars proberen. Het partnerschap Relativity/Impulse Mars loopt tot 2029.

De dienstregeling voor 2024-2025 verdient een flinke dosis scepsis. Maar als Ars Technica schreef onlangs“Deze aankondiging – hoe gedurfd ook – is waarschijnlijk de moeite waard om serieus te nemen vanwege de betrokken bedrijven en spelers.”

De relativiteitstheorie vordert naar zijn eerste orbitale lanceringspoging met de Terran 1-raket. Het zou in de komende weken een lanceringsdatum moeten aankondigen, vertelde Relativity-CEO Tim Ellis onlangs aan Laadvermogen. Impulse wordt ondertussen geleid doorway Tom Mueller, die deel uitmaakte van het oprichtende team van SpaceX. De kortetermijnfocus van de startup ligt op final-mile-bezorgdiensten in LEO, samen satisfied in-orbit-provider, puinverwijdering en baanbehoud van ruimtestations.

https://www.youtube.com/view?v=ognWNFPWM0Y

Payload sprak kort satisfied Ellis van Relativity om de missie te bespreken, de productie op te schalen in de nieuwe 1 miljoen vierkante meter grote faciliteit van Relativity, en Terran R. Dit interview is licht bewerkt voor de duidelijkheid en lengte.

Wat betekent dit partnerschap en deze deal, in termen van de langetermijnmissie van Relativity?

Dit is onze eerste, concrete stap naar het vestigen van een industriële foundation op Mars, wat vanaf dag één onze missie is geweest. Relativiteit is in het leven geroepen satisfied het doel om een ​​multiplanetaire toekomst voor mensen op te bouwen, en deze samenwerking brengt ons snel in de richting van de realiteit.

Geen twee lanceringen van Terran R zullen hetzelfde zijn. Dat gezegd hebbende, hoeveel anders is de Mars-missie satisfied Impulse?

Wat deze missie anders maakt, is dat het gericht is op multiplanetair transport, niet op satellietlanceringsdiensten. Maar voor beide soorten missies zijn dezelfde kernmogelijkheden voor Terran R vereist. Daarom hebben we Terran R ontworpen om volledig herbruikbaar te zijn. Het is zeker een unieke uitdaging, maar een belangrijke die we satisfied vertrouwen aangaan.

De relativiteitstheorie moet nog een orbitale lanceringspoging uitvoeren (hoewel ik weet dat het binnenkort komt). Ben je bang dat een Mars-missie het bedrijf kan afleiden van het opschalen van de productie?

Onze missie is altijd Mars geweest. We zien dit dus niet als een afleiding – het gaat erom te doen wat we wilden doen toen we het bedrijf startten. Voor alle duidelijkheid: we richten ons dit jaar op de lancering van Terran 1, de eerste 3D-geprinte raket, want dat is van het grootste belang en helpt ons op weg te gaan naar Terran R en deze missie.

Zoals ik al eerder heb gehoord, is het maken van de eerste raket niet het moeilijkste, maar het maken van de volgende 10. Heb je hier ideeën about?

Wat betreft het opschalen van de productie, zijn we bijna klaar achieved het printen van het volgende Terran 1-voertuig voor onze NASA VCLS 2-missie, en zijn al begonnen fulfilled het installeren van onze nieuwe vierde generatie Stargate metalen 3D-printers in onze meer dan 1 miljoen vierkante meter grote fabriek in Lengthy Beach front, die zich toelegt op het printen van Terran R-voertuigen. We hebben ook vijf klanten voor Terran R getekend, waaronder een multi-launch-overeenkomst achieved OneWeb, achieved een totale achterstand van meer dan $ 1,2 miljard.

Hoe scherp zijn de Relativity- en Impulse-groups bij het maken van het volgende Mars-venster? Het is duidelijk dat een slip en dan nog een paar jaar moeten wachten niet ideaal zou zijn.

Ons startvenster is agressief, maar mogelijk – en we zijn ervan overtuigd dat we een goede kans hebben om het te laten gebeuren. De samenwerkingsovereenkomst is ook in een exclusieve overeenkomst tot 2029, satisfied lanceringsvensters die om de twee jaar plaatsvinden, dus we zullen meerdere lanceringsopties hebben, evenals kansen voor herhaalbare commerciële missies naar Mars, waardoor een serieuze zaak wordt van geplande ladingen naar de Rode planeet.