December 1, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Shiv Sena gaat besluit van gouverneur aanvechten bij Hooggerechtshof

Gouverneur van Maharashtra, Bhagat Singh Koshyari, heeft de secretaris van de wetgevende macht van Maharashtra gevraagd om donderdag om 11.00 uur een vloertest te houden van de door Main Minister Uddhav Thackeray geleide regering van Maha Vikas Aghadi (MVA).

“De zaak van diskwalificatie van 16 MLA’s is nog in behandeling bij het Hooggerechtshof. De volgende hoorzitting is op 11 e (juli). Het (het bevel van de gouverneur) is een onwettige activiteit. SC heeft ons toestemming gegeven om te benaderen en we zullen gerechtigheid eisen”, zei Shiv Sena Rajya Sabha MP Sanjay Raut tegen verslaggevers in Mumbai.

Hij zei dat het juridische staff van Shiv Sena aan de zaak werkt en dat Shiv Sena geen onwettige activiteiten zal toestaan. Toen hem werd gevraagd naar de vloertest, zei Raut: “We zijn ervan overtuigd dat als de wet wordt gevolgd, we de vloertest zullen winnen”.

Raut beweerde dat oppositieleider Devendra Fadnavis vanaf de eerste dag, toen Uddhav Thackeray Main Minister werd, heeft geprobeerd de regering omver te werpen. “Het gouverneurshuis en de BJP vernietigen samen de grondwet”, zei Raut, eraan toevoegend dat de mensen van Maharashtra niet stil zullen zitten als de grondwettelijke bepalingen worden vertrapt.

De opstand in Shiv Sena

De vloertest vindt plaats tegen de achtergrond van de opstand in Shiv Sena. Senior partijleider Eknath Shinde en zijn aanhanger MLA’s kamperen sinds vorige week in Guwahati satisfied 38 Sena MLA’s en andere onafhankelijke MLA’s.

In zijn transient aan de hoofdsecretaris van Maharashtra Wetgevende macht, Rajendra Bhagwat, Koshyari, zei: “Een speciale zitting van de Maharashtra Vidhan Sabha (wetgevende vergadering) zal worden bijeengeroepen op 30 juni (donderdag) om 11 uur achieved de enige agenda van een vertrouwensstemming tegen de eerste minister, en de procedure wordt in ieder geval om 17.00 uur afgesloten. De werkzaamheden van het Huis zullen stay worden uitgezonden en er zullen passende regelingen voor worden getroffen.”

gepubliceerd op

29 juni 2022