December 1, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Tesla ontslaat ongeveer 200 stuurautomaatmedewerkers, de meeste per uur

(Bloomberg) — Tesla Inc. ontsloeg honderden werknemers van zijn Autopilot-team toen de fabrikant van elektrische voertuigen een fabriek in Californië sloot, volgens mensen die bekend zijn met de zaak.

Meest gelezen van Bloomberg

Verrassend genoeg waren de meeste van degenen die werden ontslagen werknemers per uur, zeiden de mensen, die vroegen om niet geïdentificeerd te worden terwijl ze privé-informatie bespraken. Vorige week nog had Chief Executive Officer Elon Musk plannen geschetst om 10% van het loontrekkende personeel te schrappen, maar hij zei dat hij het aantal banen per uur zou verhogen.

Groups op het kantoor in San Mateo kregen de taak om voertuiggegevens van klanten achieved betrekking tot de Autopilot-rijhulpfuncties te evalueren en zogenaamde gegevenslabels uit te voeren. Veel van de medewerkers waren specialisten op het gebied van gegevensannotatie, allemaal op uurbasis, zei een van de mensen.

In totaal werden volgens de mensen zo’n 200 arbeiders ontslagen. Voorafgaand aan de bezuinigingen telde het kantoor ongeveer 350 medewerkers, van wie sommigen de afgelopen weken al waren overgeplaatst naar een nabijgelegen faciliteit.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Tesla trimt zijn gelederen na een golfing van aanwervingen in de afgelopen jaren. Het bedrijf, nu gevestigd in Austin, Texas, was uitgegroeid tot ongeveer 100.000 werknemers wereldwijd toen het nieuwe fabrieken bouwde in Austin en Berlijn.

Zie ook: Elon Musk klinkt af op recessierisico, Twitter-offer en Trump

Musk verraste werknemers eerder deze maand toen hij zei dat ontslagen noodzakelijk zouden zijn in een steeds wankelere economische omgeving. Hij verduidelijkte in een interview met Bloomberg dat ongeveer 10% van de loontrekkende werknemers in de komende drie maanden hun baan zou verliezen, hoewel het totale personeelsbestand above een jaar hoger zou kunnen zijn.

De inkrimpingsinspanningen van de EV-marktleider waren gericht op gebieden die te snel groeiden. Sommige personeelsmedewerkers en software program-ingenieurs behoren tot degenen die zijn ontslagen, en in sommige gevallen hebben de bezuinigingen werknemers getroffen die slechts een paar weken bij het bedrijf hadden gewerkt.

Degenen die doorway de laatste stap werden getroffen, werkten aan een van de opvallendere functies in Tesla-voertuigen. In vacatures heeft Tesla gezegd dat gelabelde gegevens het “cruciale ingrediënt zijn voor het trainen van krachtige diepe neurale netwerken, die de Tesla-voertuigen autonoom laten rijden”. Medewerkers in Buffalo, New York en San Mateo besteedden uren aan het labelen van afbeeldingen voor auto’s en de omgeving waarin ze navigeren, zoals straatnaamborden en rijstroken.

In Buffalo is Tesla zijn Autopilot-teams voor het labelen van gegevens blijven uitbreiden, zei een persoon die bekend is satisfied de kwestie. Maar het personeel op die locatie, die dezelfde rol speelt, krijgt een lager uurtarief dan in San Mateo, zei de persoon.

Tesla’s aandelen daalden minder dan 1% in de late handel. Het aandeel kelderde dit jaar tot en satisfied dinsdag 34%, vergeleken satisfied een daling van 20% in de SP 500 Index.

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP