December 3, 2022

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Tesla sluit een kantoor omdat er banen voor Autopilot komen te vervallen, inclusief banen per uur

Tesla heeft zijn kantoor in San Mateo, Californië gesloten en heeft ongeveer 200 werknemers ontslagen die daar aan zijn Autopilot-rijhulpsysteem werken, vertelde een van de mensen aan Reuters, in een beweging die wordt gezien als een versnelde kostenbesparing.

De meeste van de ontslagen mensen waren arbeiders for each uur, zei die persoon.

Commence deze maand vertelde Tesla-topman Elon Musk aan topmanagers dat hij een “superslecht gevoel” had over de economie en dat de maker van elektrische auto’s het personeelsbestand satisfied ongeveer 10% moest verminderen.

Later zei de miljardair dat de bezuinigingen van 10% alleen zouden gelden voor loontrekkenden en dat het personeelsbestand for each uur naar verwachting nog zou groeien.

“Tesla bevindt zich duidelijk in een grote kostenbesparingsmodus”, zegt Raj Rajkumar, hoogleraar elektrische en computertechniek aan de Carnegie Mellon College. “Deze (personeelsvermindering) geeft waarschijnlijk aan dat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2022 behoorlijk zwaar was doorway de sluiting in Shanghai, de grondstofkosten en problemen achieved de toeleveringsketen.”

Zie Zee Company Reside Television set-streaming hieronder:

Antipandemische maatregelen in Shanghai hebben de productie van Tesla daar gedrukt.

De ontslagen persoon die met Reuters sprak, zei dat medewerkers van het satellietkantoor eerder te horen hadden gekregen dat ze deze maand na afloop van het huurcontract van San Mateo gefaseerd zouden verhuizen naar een kantoor in Palo Alto. Maar de meeste arbeiders werden dinsdag ontslagen.

“Het was zeker een soort van verdovend,” zei hij. “Ja, we zijn zeker geschokt we zijn absoluut overrompeld.”

Sommige werknemers verwachtten dat Tesla een deel van de banen zou verschuiven naar werknemers achieved een lager loon in Buffalo, New York, om kosten te besparen.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Veel mensen in Tesla’s kantoor in San Mateo werken aan gegevensannotatie – het beoordelen en labelen van verschillende beelden die zijn verzameld van Tesla-voertuigen om het Autopilot-systeem van de auto te leren omgaan met bepaalde soorten wegscenario’s.

Een aantal medewerkers van Tesla-gegevensaantekeningen zeiden dinsdag op Linkedin dat ze waren ontslagen.

“Een beetje een teleurstellende dag vandaag. Ikzelf en bijna de hele San Mateo-vestiging bij Tesla zijn internet ontslagen”, zei Caeser Rosas, een info-annotatiespecialist, op een Linkedin-bericht.

Bloomberg berichtte voor het eerst more than het banenverlies in San Mateo.

Musk heeft ook gezegd dat de nieuwe fabrieken van Tesla in Texas en Berlijn “gigantische geldovens” zijn die miljarden bucks verliezen.