June 10, 2023

Business Project

Verrukkelijk zakenmaniakken

Trudeau, boeren botsen op plan om de uitstoot van kunstmest in Canada te verminderen (NYSEARCA:DBA)

Trekker sproeien tarweveld, luchtfoto

Bim/E+ by way of Getty Photographs

Het voorstel van de Canadese leading Justin Trudeau om de uitstoot van kunstmest satisfied 30% te verminderen als onderdeel van het doel van de regering om tegen 2030 een netto-nuluitstoot te bereiken, is veroorzaakt hevig verzet van boeren en landbouwgroepen, die zeggen: doelwit zal de voedselvoorziening bedreigen, de prijzen verhogen en de boeren miljarden aan inkomstenderving kosten.

De productieverliezen kunnen aanzienlijk zijn, volgens een analyse van Fertilizer Canada, die zei dat Canada in 2023-30 meer dan 160 miljoen ton canola, maïs en zomertarwe zou kunnen verliezen als gevolg van het Trudeau-prepare – bijna het dubbele van de verwachte graanproductie van het land dit seizoen.

Volgens de laatste gegevens van Natural environment and Local weather Adjust Canada zijn de landbouwemissies de afgelopen decennia enorm gestegen, omdat boeren meer kunstmest gebruiken om de productie te verhogen, maar landbouwgroepen zeggen dat de extra mest de opbrengst van lentetarwe met meer dan 40% heeft helpen verhogen en de opbrengst van koolzaad achieved 56% in het laatste decennium tot 2020 vergeleken fulfilled de jaren negentig.

“De wereld is op zoek naar Canada om de productie te verhogen en een oplossing te bieden voor de wereldwijde voedseltekorten. De federale overheid moet laten zien dat ze dit begrijpen”, minister van Landbouw Nate Horner van Alberta zei de afgelopen dagen.

Hoewel de reductiedoelstelling van Trudeau “ambitieus” is, betekent het geen “verplichte vermindering van het gebruik van kunstmest”, en de aanpak voor het bereiken van reducties is nog in ontwikkeling, aldus Agriculture and Agri-Food stuff Canada.

ETF’s: (NYSEARCA:DBA), (WEAT), (MAS), (SOJA), (RJA), (VEGI), (MOO), (GRU), (JJG), (JJA), (TAGS), (FUE), (FAAR)